Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Strainii au investit direct 800 mil. euro in Romania in 5 luni, cea mai mare parte fiind credite intra-grup, scrie Ziarul Financiar.

Investitiile straine directe in Romania au scazut cu 23,3% in primele cinci luni, la 799 milioane euro, cea mai mare parte fiind credite intra-grup, potrivit datelor anuntate vineri Banca Nationala a Romaniei (BNR). In primele patru luni, contul curent al balantei de plati a avut un deficit de 1,152 miliarde euro, in scadere cu 46,4% fata de aceeasi perioada din 2010.

Fotbalul bucurestean, un "sarac" mutat cu forta la 5 stele, scriu jurnalistii de la DailyBusiness.ro.

Steaua a plecat din Ghencea, Rapid are interzis pe Giulesti, iar Dinamo ar putea parasi stadionul din Stefan cel Mare. O varianta luata in calcul de toate cele 3 cluburi bucurestene este mutarea pe National Arena. Cum va influenta aceasta operatiune bugetele cluburilor? La prima vedere, marja de profit a cluburilor bucurestene s-ar putea ingusta daca acestea vor juca toate meciurile de acasa pe cel mai luxos stadion al tarii.

Money.ro titreaza: Pica Italia? Si daca da, cum va fi lovita Romania. Situatia Italiei, al doilea partener comercial al Romaniei dupa Germania, nu este atat de neagra precum a Statelor Unite spune presedintele Camerei de Comert italiene in Romania, un roman, specialist in economie, nascut in peninsula si locuitor al ei. Afaceristii italieni spun ca nu vor inchide in Romania indiferent de soarta finantelor Romei.

Sase mari grupuri bancare au planuri de extindere in Europa, scrie Financiarul. CaixaBank a vrut inca din 2007 sa se extinda, prin achizitii, in Romania. Va reusi in 2011? Nu este niciun secret ca, in vremuri de criza, castigatori sunt cei care dispun de lichiditatile necesare pentru a se extinde si pentru a-si creste valoarea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient