Ciclistul australian al echipei BMC, Cadel Evans, a castigat, duminica, in premiera Turul Frantei, impunandu-se in fata luxemburghezilor Andy si Franck Schleck, ambii de la Leopard Trek, informeaza AFP, citat de Mediafax.
Cadel Evans (foto), in varsta de 34 de ani, este primul rutier din emisfera de Sud care castiga Turul Frantei.

Locul patru in clasamentul general a fost ocupat de francezul Thomas Voeckler (Europcar), iar pe cinci a terminat castigatorul ultimelor doua editii, spaniolul Alberto Contador (Saxo Bank).

Ultima etapa din acest an, disputata pe distanta a 95 de kilometri, intre localitatile Creteil si Paris, a fost castigata la sprint de britanicul Mark Cavendish, care i-a devansat pe norvegianul Edvald Boasson Hagen si pe germanul Andrei Greipel.

Cavendish, care s-a impus pentru a treia oara in cariera pe Champs-Elysees, a ajuns la 20 de victorii in Turul Frantei, egalandu-l astfel pe luxemburghezul Nicolas Frantz, care a reusit aceasta performanta in perioada 1924-1929.

Tricoul alb cu buline rosii pentru cel mai bun catarator din Turul Frantei a fost castigat de spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel), iar Mark Cavendish (HTC) a primit tricoul verde pentru cel mai bun rutier in clasamentul pe puncte.

Tricoul alb al celui mai bun tanar i-a revenit francezului Pierre Rolland (Europcar), cea mai buna echipa a fost Garmin, iar francezul Jeremy Roux (FDJ) a fost desemnat cel mai combativ rutier.

Primele zece locuri in clasamentul general au fost ocupate de urmatorii ciclisti:


1. Cadel Evans (Australia) 86h412:22

2. Andy Schleck (Luxemburg) la 1:34

3. Frank Schleck (Luxemburg) la 2:30

4. Thomas Voeckler (Franta) la 3:20

5. Alberto Contador (Spania) la 3:57

6. Samuel Sanchez (Spania) la 4:55

7. Damiano Cunego (Italia) la 6:06

8. Ivan Basso (Italia) la 7:23

9. Tom Danielson (SUA) la 8:15

10. Jean-Christophe Peraud (Franta) la 10:11.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri