Cadel Evans (foto), in varsta de 34 de ani, este primul rutier din emisfera de Sud care castiga Turul Frantei.

Locul patru in clasamentul general a fost ocupat de francezul Thomas Voeckler (Europcar), iar pe cinci a terminat castigatorul ultimelor doua editii, spaniolul Alberto Contador (Saxo Bank).

Ultima etapa din acest an, disputata pe distanta a 95 de kilometri, intre localitatile Creteil si Paris, a fost castigata la sprint de britanicul Mark Cavendish, care i-a devansat pe norvegianul Edvald Boasson Hagen si pe germanul Andrei Greipel.

Cavendish, care s-a impus pentru a treia oara in cariera pe Champs-Elysees, a ajuns la 20 de victorii in Turul Frantei, egalandu-l astfel pe luxemburghezul Nicolas Frantz, care a reusit aceasta performanta in perioada 1924-1929.

Tricoul alb cu buline rosii pentru cel mai bun catarator din Turul Frantei a fost castigat de spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel), iar Mark Cavendish (HTC) a primit tricoul verde pentru cel mai bun rutier in clasamentul pe puncte.

Tricoul alb al celui mai bun tanar i-a revenit francezului Pierre Rolland (Europcar), cea mai buna echipa a fost Garmin, iar francezul Jeremy Roux (FDJ) a fost desemnat cel mai combativ rutier.

Primele zece locuri in clasamentul general au fost ocupate de urmatorii ciclisti:

1. Cadel Evans (Australia) 86h412:22

2. Andy Schleck (Luxemburg) la 1:34

Citeste si:

3. Frank Schleck (Luxemburg) la 2:30

4. Thomas Voeckler (Franta) la 3:20

5. Alberto Contador (Spania) la 3:57

6. Samuel Sanchez (Spania) la 4:55

7. Damiano Cunego (Italia) la 6:06

8. Ivan Basso (Italia) la 7:23

9. Tom Danielson (SUA) la 8:15

10. Jean-Christophe Peraud (Franta) la 10:11.