Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat ca mai asteapta o saptamana ca Ministerul Transporturilor sa se implice in rezolvarea problemei Stadionului Giulesti, in caz contrar urmand sa semneze contractul de inchiriere a Arenei Nationale.
"Daca pana la inceputul saptamanii viitoare ministerul nu se implica in rezolvarea acestei probleme delicate privind Stadionul Giulesti atunci noi vom semna contractul pentru inchirierea Arenei Nationale. Stim ca este o problema extrem de delicata, insa nu mai putem astepta pentru ca trebuie sa punem in vanzare abonamentele pentru turul campionatului. Daca nu suntem invitati la discutii si nu se intelege exact situatia, atunci inseamna ca noi, rapidistii, suntem izgoniti de pe Giulesti si vom merge in instanta pentru a recupera daunele. Pentru ca FC Rapid a investit din postura de chirias doua milioane de euro in acel stadion. Eu am discutat cu Razvan, cu domnul Dinu Gheorghe, cu jucatorii, cu suporterii si toti ne dorim foarte tare sa continuam pe Giulesti. Dar daca nu se poate si vom fi izgoniti, mergem sa jucam pe Arena Nationala", a spus Copos, potrivit Mediafax.

Oficialul rapidist a mentionat ca incasarile din bilete vor acoperi fara probleme chiria pentru Arena Nationala. "Intr-adevar, chiria pe Arena Nationala va fi mai mare. Insa acel stadion este de nota 10. Este fabulos, l-am vazut, nu se compara cu niciun alt stadion din tara. Conditiile de acolo indeplinesc cele mai inalte cerinte.

Chiria pentru un meci ar fi de 18.000 de euro, insa noi nu vom avea nevoie de 55.000 de locuri la fiecare partida de pe teren propriu, asa ca vom plati mai putin. Vrem sa luam numai primul inel al tribunelor, care ofera aproximativ 20.000 de locuri, dintre care 3.000 in zona VIP. Daca luam in calcul un pret mediu de 10 euro pentru un bilet, atunci incasarile ar fi de 200.000 de euro. Din care se poate plati chiria fara probleme", a explicat actionarul majoritar al gruparii giulestene.

George Copos a publicat pe blogul sau personal o scrisoare deschisa ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, in care solicita interventia acesteia pentru stingerea cat mai urgenta a litigiului dintre CS Rapid si FC Rapid privind contractul de inchiriere a Stadionului "Giulesti - Valentin Stanescu".

"Pe aceasta cale va solicitam, doamna Ministru, sa binevoiti a face uz de autoritatea dumneavoastra pentru ca cele doua parti implicate in acest conflict fratricid, intre doua structuri sportive ale aceleiasi familii, Familia Ceferistilor, sa se aseze din nou la masa negocierilor pentru a gasi o solutie simpla la o chestiune care tine, in primul rand, de interpretarea legii fiscale. Totodata, convins de faptul ca orice contract reprezinta legea partilor implicate si ca acesta trebuie lasat sa isi produca efectele dorite de parti, FC Rapid doreste ca acel contract de inchiriere a stadionului, semnat in 2005 si valabil pana in 2012, sa fie lasat sa produca efecte pana la data expirarii sale, urmand ca el sa fie renegociat la acea data", scrie oficialul rapidist pe blog.

El mentionaza ca FC Rapid a efectuat lucrari de amenajare si modernizare a stadionului Giulesti in valoare de 2.070.765 de euro. "Pentru a putea utiliza stadionul in conditii regulamentare, impuse de forurile internationale, FC Rapid a efectuat lucrari de amenajare si modernizare a arenei, constand, intre altele, in: instalarea unui nou gazon, lucrari de constructii si consolidare la Tribuna I si la Tribuna Oficiala, instalarea de scaune si fotolii in tribune, instalarea tabelei electronice, montarea de turnicheti la intrari, modernizarea instalatiei de nocturna, instalarea sistemului de supraveghere video etc, lucrari care se ridica la valoarea de 2.070.765 Euro", precizeaza Copos.

Actionarul majoritar sustine ca suma exacta pe care gruparea giulesteana o datoreaza administratorului CS Rapid este de 131.769,21 lei. "Datorita, in principal, interpretarii diferite ale unor prevederi din legislatia fiscala a tarii noastre privind taxa pe valoare adaugata, precum si nerespectarii Protocolului semnat, in luna iulie 2009, intre presedintele CS Rapid si presedintele FC Rapid, protocol care reglementa obligatiile lunare in ceea ce priveste plata utilitatilor, s-a ajuns la pozitii divergente privind cuantumul sumei datorate de FC Rapid. Dificultatile de comunicare cu SC Rapid, care nu ne-a furnizat in timp util informatiile necesare pentru a putea efectua platile, in cuantumul legal si contractual, au dus la intarzierea in plata a unei sume de 131.769,21 lei, In nici un caz FC Rapid nu datoreaza suma de 150.000 euro, la care face referire CS Rapid. Clubul nostru si-a manifestat si isi manifesta in continuare totala disponibilitate de a achita integral suma in cauza, in termen de maximum 48 de ore de la momentul in care se ajunge la un acord intre cele doua parti", explica George Copos.

Clubul Sportiv Rapid a reziliat, la 14 iulie, contractul cu FC Rapid privind folosirea arenei din Giulesti din cauza datoriilor pe care clubul de fotbal le are catre proprietarul bazei, iar conducerea gruparii din Liga I a decis sa dispute primul meci din noul sezon pe stadionul formatiei Sportul Studentesc. Presedintele CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a anuntat ca nu se pune problema sa se negocieze alt contract cu FC Rapid pana cand clubul de fotbal nu achita datoria de aproximativ 150.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri