Asociatia de Fotbal din Argentina (AFA) a anuntat pe site-ul oficial ca a decis suspendarea meciului amical cu Romania, programat la 10 august, la Bucuresti, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista.
[UPDATE] Sandu: Avem ca variante de rezerva Portugalia sau Franta

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca a trimis o scrisoare omologului sau argentinian Julio Grondona, prin care ii cere "expres" sa aduca nationala la Bucuresti, pentru amicalul din 10 august, si ca alti adversari ar putea fi Portugalia sau Franta.

"Dupa o discutie telefonica intre Sergio Batista si presedintele AFA, Julio Grondona, Batista a lasat la latitudinea Comitetului Executiv decizia privind activitatea sa la conducerea echipei nationale. Astfel, Comisia Nationala de Selectie a decis rezilierea contractului lui Sergio Batista si suspendarea meciului amical cu Romania, din luna august", a anuntat AFA, pe site-ul oficial.

Meciul amical Romania - Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Nationale.

Lupescu: Deocamdata nu am primit nimic oficial privind suspendarea amicalului cu Argentina

Directorul general FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat, potrivit Mediafax, ca deocamdata nu s-a primit nicio hartie oficiala din partea federatiei argentiniene privind suspendarea meciului amical din 10 august, asa cum a anuntat AFA pe site-ul oficial.

"Am auzit si noi ca federatia argentiniana a suspendat amicalul nostru din 10 august, insa nu am primit inca nimic oficial la federatie. Daca asa se va intampla, nu mi se pare normal deloc. Federatia Argentiniana a solicitat o suma importanta de bani, 1,5 milioane de euro, pentru a veni la Bucuresti, iar acum suntem pusi intr-o astfel de situatie. Astazi vom trimite o adresa la FIFA pentru a intreba ce se intampla. Pentru noi este un eveniment special, la care tinem foarte mult, totusi se inaugureaza un stadion extraordinar care va gazdui o finala de cupa europeana si nu este normal ca Argentina sa renunte la acest meci amical. Nu este o lovitura de imagine pentru noi, este o lovitura de imagine pentru argentinieni. Noi avem un contract ferm pe care l-am semnat si voiam ca acesta sa fie respectat pana in cele mai mici detalii. Este vorba de cat de serios esti intr-o astfel de situatie", a declarat Lupescu.

Oficialul a subliniat ca FRF poate solicita daune "la nevoie" si a subliniat ca pana la la primirea unei hartii oficiale nu se poate face niciun anunt oficial: "Deocamdata nu avem un adversar de backup, nici nu ne-am gandit la aceasta posibilitate, pentru ca stiam ca lucram cu o federatie serioasa si mai ales ca platisem si avansul. Bineinteles ca ne vor returna acesti bani si la nevoie putem solicita si daune. Dar nu banii sunt importanti, pe noi ne interesa sa jucam acest meci. Si noi am ramas fara selectioner inaintea turneului din America de Sud, dar cu toate astea am mers in Brazilia si in Paraguay si am jucat respectandu-ne contractul. Asta asteptam si din partea federatiei argentiniene. A mai fost o situatie, trebuia sa jucam cu Italia, dar inainte s-a intamplat o tragedie, a fost omorat un politist si tara era in doliu si noi am fost intelegatori, in astfel de situatii se justifica, dar nu pentru ca a fost demis un antrenor".

Lupescu crede ca in decizia renuntarii la meci a contat si presiunea cluburilor mari: "Probabil ca in decizia de a renunta la acest amical au contat si presiunile facute de cluburile mari, care doresc sa aiba in pregatire vedetele argentiniene. Deocamdata nu am vorbit cu primarul Oprescu, pana nu avem o hartie oficiala, nu putem anunta nimic. Nu stim nici ce se va intampla cu biletele vandute. In zilele urmatoare se va lua o decizie", a adaugat oficialul FRF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri