Presedintele executiv al grupului Erste, Andreas Treichl, este optimist in ceea ce priveste reluarea creditarii in Romania si spera ca economia sa-si revina suficient de puternic, astfel incat sa faca fata unor eventuale derapaje cauzate de alegerile din 2012.

"Sper ca pana in octombrie anul viitor economia sa revina suficient de puternic, astfel incat sa faca fata unor eventuale derapaje cauzate de alegeri", a spus Treichl intr-o conferinta de presa la Viena, potrivit Mediafax.

Intrebat de ce are nevoie Romania, Treichl a afirmat: "Infrastructura, infrastructura, infrastructura".

Seful Erste s-a aratat optimist in ceea ce priveste revenirea increderii si reluarea creditarii in perioada urmatoare, aratand ca autoritatile de la Bucuresti au la dispozitie bani de la Uniunea Europeana si au inceput sa investeasca in constructia de drumuri si infrastructura de electricitate.

"Suntem convinsi ca romanilor le place sa cheltuiasca si, in general, sunt consumatori increzatori, iar Romania are la dispozitie sume foarte mare care pot fi atrase de la Uniunea Europeana. Romania a inceput sa investeasca in constructia de drumuri, in infrastructura de electricitate si suntem bucurosi ca putem raporta cifre pozitive pentru Romania, chiar daca au fost mai slabe decat in 2010", a mai spus Treichl.

Referindu-se la activitatea BCR, presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, a afirmat ca se asteapta la cresterea creditarii in special pe partea de corporate, in conditiile in care BCR va finanta 7 sectiuni din 12 din constructia coridorului IV de transport paneuropean.

Grupul BCR a obtiunut in al doilea trimestru un profit de 82 milioane de lei, in crestere de la 76,1 milioane lei in primele trei luni. Rezultatul din al doilea trimestru reprezinta insa doar o treime fata de perioada corespunzatoare din 2010 din cauza scaderii veniturilor si a unei provizionari inca inalte.

Bruynseels a afirmat ca, desi populatia nu simte inca "in buzunare" efectele cresterii economice, administrarea economiei in aceasta perioada de catre Guvern a fost peste asteptari, iar Produsul Intern Brut va inregistra una dintre cele mai mari cresteri din Europa anul viitor.

Bruynseels se asteapta ca economia Romaniei sa creasca cu circa 2% in acest an si cu 4-4,5% anul viitor.

Estimarile Guvernului indica un avans al PIB de 1,5% in acest an si de 3,5-4% in 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit
Setari Cookie-uri