Premierul Emil Boc a inaugurat o portiune de 21 de kilometri din tronsonul Medgidia - Constanta al autostrazii A2, el spunand ca romanii primesc astfel o veste buna, si anume ca pot ajunge pe litoral mai repede, economisesc timp si bani, informeaza Mediafax.

"Romanii primesc astazi o veste buna: pot ajunge pe litoral mai repede, economisind timp si bani", a declarat Boc.

El a spus ca apreciaza eforturile Ministerului Transporturilor care a reusit sa termine lucrarea cu doua zile mai devreme fata de termenul stabilit.

Premierul a afirmat, de asemenea, ca in patru ani Guvernul Tariceanu a inaugurat cinci kilometri de autostrada.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus ca finalizarea acestui tronson de autostrada este dovada ca, desi esti nevoit sa iei masuri dure, poti face ordine in sistem.

Sectorul Basarab-Constanta face parte din tronsonul Medgidia-Constanta, unde lucreaza companiile Astaldi si Max Boegl, pentru 211 milioane de euro asigurati de Banca Europeana pentru Investitii si bugetul de stat.

Autostrada Soarelui este realizata pe tronsonul Bucuresti-Cernavoda. Lucrarile pentru finalizarea autostrazii au fost impartie in doua sectoare, respectiv Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta.

Contractul pentru segmentul Cernavoda-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, insa Ministerul Transporturilor a reziliat contractul in luna aprilie.

Principalul motivul al rezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas prin care cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro intrucat traseul autostrazii a fost schimbat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Prognoza ANM: Când ne vom bucura de temperaturile de vară
Setari Cookie-uri