FMI cere reformarea sistemului sanitar

Vicepresedintele Comisiei de buget a Camerei, deputatul PDL Adrian Nitu, a declarat ca delegatia FMI a solicitat ca Romania sa faca o reforma importanta a sistemului sanitar, similara celei din domeniul pensiilor sau salarizarii bugetarilor, potrivit Mediafax.

Nitu a precizat ca seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, le-a vorbit, vineri, deputatilor din Comisia de buget-finante despre sistemul sanitar, comparandu-l cu o masina veche, care consuma mult si are si pierderi si care, in consecinta, trebuie inlocuita cu una noua.

"(Franks - n.r.) a comparat sistemul sanitar cu o masina veche, care pe de o parte consuma mult, pe de alta parte are si pierderi. Consuma 30 de litri la suta si finanteaza numai pentru 20 de litri, dar oricum trebuie sa parcurga distanta si e clar ca trebuie o masina noua, care sa consume si mai putin, sa nu polueze, sa nu aiba pierderi si sa fie eficienta. Adica, cu alte cuvinte, sa luam o decizie de reforma a sistemului sanitar foarte importanta, cum a fost reforma pensiilor sau reforma salarizarii bugetarilor", a spus Nitu.

El a precizat ca in cadrul intrevederii de vineri dintre membrii Comisiei de Buget-Finante din camera Deputatilor si reprezentantii delegatiei FMI s-au discutat probleme referitoare la sistemul sanitar, strategia fiscal-bugetara, cresterea economica, deficitul bugetar, indicatori economici.

Nitu a aratat ca nu s-a atins problema majorarilor salariale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ponta: Eu sunt Zidul Plangerii pentru parlamentarii PSD
Setari Cookie-uri