Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca au fost deschise ofertele pentru desemnarea constructorului care va realiza tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, dupa rezilierea contractului cu Colas, si ca noile oferte au preturi mai mici cu pana la 50% decat cele solicitate de acestia, potrivit Mediafax.
"Astazi (vineri, n.r.) au fost deschise ofertele si pot sa va spun ca decizia de a rezilia contractul cu Colas a fost una foarte buna. Cifrele cu care au venit la licitatie ofertantii astazi sunt chiar si la jumatate din ceea ce Colasul isi permitea sa ceara, o suma mai mare decat cea mai scumpa oferta depusa la noua licitatie. Decizia a fost deci buna si va aduce economii pe acest tronson", a afirmat ministrul.

Boagiu a adaugat ca in luna august va fi cunoscut numele constructorului care va realiza tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia si ca spera ca desemnarea acestuia sa nu fie blocata de contestatii.

"Am intrat in evaluare, iar intr-o luna vom afla cine este castigatorul. Imi exprim speranta ca unii care vor fi contestatari de profesie nu vor face lucrul acesta din nou, sa blocheze vreun tronson asa cum avem lotul 2 de la Timisoara-Lugoj. Daca vrei sa ai legitimatie de acces la contractele de autostrazi ti-o faci lucrand la autostrazi, nu tinand pe loc lucrarile, facand contestatii aiurea si avand preturile pana in stele", a spus ea.

Ministrul Transporturilor a participat vineri, impreuna cu premierul Emil Boc, la inaugurarea a 21 de kilometri de autostrada, pe o singura banda pe sens, de la Murfatlar la Constanta.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat, intr-un comunicat, ca a primit opt oferte pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cermavoda-Medgidia.

Ofertantii sunt asocierile romanesti Spedition UMB - Tehnostrade si Vega 93 - Selina - Arcada Company - Consitrans, asocierea Astaldi (Italia) - Max Boegl (Germania), asocierea Tehnologica Radion (Romania) - Lena Engenharia e Construcoes (Portugalia) - Pro Cons XXI (Romania) - Via Design (Romania), Monteadriano Engenharia e Construcao (Portugalia), asocierea FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania), Aktor (Grecia) si asocierea OHL ZS AS (Cehia) - Sociedade de Construcoes Soares da Costa (Portugalia).

Informarea ofertantilor cu privire la rezultatul procedurii de atribuire este programata pentru 22 august, potrivit CNADNR.
Proiectarea va dura trei luni, executia 12 luni, la care se adauga 24 de luni perioada de garantie.

Finantarea va fi asigurata de la Banca Europeana de Investitii, din fonduri de coeziune de la Comisia Europeana si de la bugetul de stat.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a lansat in iunie o noua licitatie pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia (20,5 km), proiect estimat la 726,2 milioane lei (175,8 milioane euro), fara TVA.

CNADNR a reziliat in aprilie contractul pentru acest proiect incheiat cu compania franceza Colas, invocand o solicitare a constructorului de majorare a valorii contractului cu opt milioane de euro, ca urmare a modificarii traseului autostrazii.
Lucrarile fusesera atribuite Colas in baza unui contract in valoare de 224 milioane euro incheiat in noiembrie 2008.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri