Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Virgil Mailat, inventatorul berii la PET, investeste 20 mil. euro intr-un parc eolian de 10 MW din judetul Buzau, noteaza DailyBusiness.ro. Parcul eolian ar putea fi pus in functiune pana la finele anului sau inceputul anului viitor. Daca anul trecut capacitatea instalata in parcurile eoliene din Romania se ridica la circa 450 MW, anul acesta ar putea fi instalati inca 1.000 MW, tinand cont de numarul mare de proiecte avizate de Transelectrica.

Preturile medii solicitate pentru apartamentele cu trei camere din cartierul bucurestean Militari au crescut de la 65.000 de euro la 70.000 de euro (plus 7,6%) pe parcursul lunii iulie, potrivit indexului imobiliar realizat de zf.ro in colaborare cu firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker. Astfel, o parte dintre proprietarii din Militari au reactionat imediat la deschiderea Pasajului Basarab, care a scurtat cu circa 20 de minute drumul dintre zona de sud-vest a Capitalei si nordul orasului.

Capital.ro prezinta un interviu cu fostul ministru al finantelor Ionut Popescu. Acesta considera ca politica economica de dreapta este in continuare singura solutie pentru România. Popescu a caracterizat problemele actuale ale tarilor europene ca “nota de plata” dupa ce, pana acum, continentul a fost “un imens sat de vacanta”.

Chiar daca Romania are la dispozitie aproape 20 mld. euro din fondurile europene in perioada 2007-2010 tara noastra a avut cel mai mic procent de absorbtie a acestor fonduri, scrie Financiarul. Potrivit oamenilor de afaceri consultati de ziar, fondurile europene raman de cele mai multe ori neaccesate din cauza faptului ca antreprenorii nu indeplinesc conditiile necesare.

Sursa imagine: sxc.hu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri