Aproximativ 500 de sindicalisti din Posa Romana protesteaza in fata Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, ingrijorati de siguranta locurilor de munca si nemultumiti de incalcarea unor prevederi din contractul colectiv de munca.
Angajatii acuza managementul ca de peste doi ani compania se afla intr-un proces de reorganizare continua, fiind pe pierdere, iar conditiile de munca si materialele necesare activitatii nu au fost asigurate, astfel ca unii dintre ei au fost nevoiti sa si le cumpere din banii proprii.

Sindicalistii sunt nemultumiti de concedierile anuntate de companie, dar si de reducerea cu 10%, scrie Mediafax.

Ei fluiera, cerandu-si drepturile. Mitingul de protest se va incheia la ora 11.00.

Blocul National Sindical (BNS) informa, in 27 iulie, ca motivele protestului organizat de Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii (FSPC) sunt ingrijorarea fata de prezentul, dar mai ales viitorul locului lor de munca si incalcarea unor prevederi din contractul colectiv de munca.

Ingrijorarea privind locurile de munca vine din faptul ca in ultimii ani managementul CN Posta Romana nu a mai incheiat contracte noi prin care sa aduca venituri, nu a mai adus activitati noi, nu si-a asumat deloc rolul de manager creativ ci doar pe acela de administrator mediocru, lucruri care au dus la intrarea companiei pe peirderi.

Referitor la incalcarea de catre managementul CNPR a prevederilor din contractul colectiv de munca valabil la nivel de unitate, sindicalistii sustin ca nu sunt asigurate dotarea cu materialele, consumabilele si formularistica necesare efectuarii serviciului postal, dar nici a conditiilor de munca sau a unor drepturi de personal.

Alte nemultumiri se refera la faptul ca salariatii sunt obligati sa cumpere din bani proprii diverse materiale si consumabile necesare prestarii activitatii postale, ca de peste doi ani CN Po?ta Romana se afla in continuu proces de organizare si reorganizare, singurul efect fiind "batalia" pentru ocuparea posturilor de conducere si a celor din TESA, dar si ca ultimele decizii luate de managementul companiei reduc veniturile salariatilor cu peste 10 procente.

"Prin organizarea acestei actiuni Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii doreste sa atraga atentia Statului Roman, care este actionarul majoritar al CNPR prin Ministerul Comunicatiilor, precum si opiniei publice beneficiare de serviciile furnizate de Posta Romana de peste 150 de ani, asupra faptului ca lipsa de performanta a actualului management al CNPR va conduce la falimentul Postei Romane cu grave consecinte asupra celor peste 34.000 de angajati si a celor peste 12 milioane de beneficiari", spunea BNS.

Posta Romana va continua reorganizarea retelei, prin desfiintarea a 450 de subunitati, operatiunea implicand restructurarea a 1.400 de posturi, in acest an fiind deja desfiintate 900 de unitati de profil, reteaua ajungand la 6.100 de oficii.

In noua etapa a reorganizarii retelei sunt incluse 402 subunitati si 47 de oficii postale rural mecanizate (specializate in prelucrarea trimiterilor din mediul rural), anunta, in 12 iulie, compania de stat.

Directorul general al companiei, Dan Neagoe, declara intr-o conferinta de presa ca in urma celei de-a doua etape a restructurarii unele posturi vor fi defiintate, iar personalul redistribuit in alte unitati ale companiei, precum societatea bancara sau cea de asigurare pe care Posta Romana si-a propus sa le infiinteze.

El adauga ca eventualele concedieri vor fi stabilite in urma unei analize. "Vom vedea daca vor fi si oameni implicati in aceasta restructurare", a spus atunci Neagoe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri