Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiata, joi seara, la Directia Nationala Anticoruptie, in calitate de martor in dosarul privind tranzactiile ilegale din Portul Constanta, in care sunt cercetati senatorul PDL Mircea Banias si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu.

Avocatul Ion Panaitescu a declarat, la iesirea de la DNA, ca a fost audiata Anca Boagiu, in calitate de martor, iar marturia ei a fost "de o importanta covarsitoare pentru economia cauzei", scrie Mediafax.

"S-a vorbit despre valurile Dunarii, despre Marea Neagra. A fost chemata pentru a se vorbi despre valurile Dunarii, despre valurile Marii Negre", a spus Panaitescu.

El a precizat ca audierea ministrului Transporturilor este un spectacol pus in scena de procurorii anticoruptie.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafaxca Anca Boagiu a dat o declaratie succinta in fata procurorului Gheorghe Bocsan, cel care instrumenteaza cauza privind ilegalitatile din Portul Constanta.

Potrivit surselor citate, pe parcursul audierii, ministrul Anca Boagiu a fost intrebata daca ii cunoaste personal pe mai multi inculpati din dosar, printre care Mircea Banias, Laurentiu Mironescu sau Aurelian Pilca.

Anca Boagiu le-a spus anchetatorilor ca personal nu ii cunoaste decat pe Mircea Banias si pe Laurentiu Mironescu, ca urmare a relatiilor de partid.

In urma cu o saptamana a fost audiat la DNA, in calitate de martor, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, el precizand ca a fost citat dupa ce avocatii fostului secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu au solicitat audierea sa.

Toader declara atunci ca nu a facut niciodata lobby pentru Laurentiu Mironescu si ca nu a fost nevoie sa sustina pe cineva sa intre in audienta la ministrul Anca Boagiu, deoarece aceasta primeste destul de des persoanele cu cereri intemeiate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Emil Boc, audiat ca martor la DNA, in dosarul Elenei Udrea