Revista presei de business: Panica la bursa

Reducerea ratingului SUA si criza datoriilor din Europa ocupa si astazi prima pagina a ziarelor. Aflati care sunt cele mai importante stiri de actualitate din selectia realizata de wall-street.ro.

"Hemoragia de pe pietele internationale continua", titreaza Ziarul Financiar, care face retrospectiva primei zile a saptamanii, cand Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat cea mai mare scadere din Europa, iar companiile listate au pierdut 1 mld. de euro din valoare. "Presedintele Basescu si guvernatorul BNR Mugur Isarescu insista ca protectia prin acordul FMI este suficienta pentru economie".

Capital scrie ca panica de pe bursele asiatice continua, iar aurul bate record dupa record. "Pietele financiare asiatice si-au continuat marti scaderea, dupa ziua neagra inregistrata luni de bursele americane si europene, in pofida mobilizarii liderilor si guvernatorilor bancilor centrale care incearca sa calmeze pietele".

Din Money.ro aflam cum a schimbat criza viata europenilor. "Problemele financiare cu care se confrunta Europa a schimbat din temelii societati intregi. Nu mai putem vorbi de patriarhat in Spania, in Franta clasa muncitoare nu are ce manca, in Ungaria oamenii au dat cafenelele pe gradinarit, in timp ce in Bulgaria a crescut natalitatea".

Adevarul ne arata cum ne afecteaza reducerea ratingului SUA. "Investitorii straini ar putea sa-si retraga banii din Romania, presati de problemele de pe pietele externe. Iesiri de capital, cresteri de preturi, slabirea economiei si deprecierea leului - sunt efectele pe care le-ar putea resimti economia locala pe fondul situatiei internationale dificile".

Evenimentul Zilei prezinta cinci solutii care sa stopeze prabusirea burselor in al 12-lea ceas. "Mai marii finantelor mondiale incearca sa convinga pietele ca turbulentele financiare pot fi controlate. Pentru asta, insa, e nevoie de multi bani pentru salvare si de mai multa austeritate".

"Cum pierde Romania 1,5 miliarde de euro" - anunta Jurnalul National. "Tara noastra ar putea ramane fara dreptul de a tranzactiona cele 300 de milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de sera".

Gandul.ro ne explica de ce guvernatorul BNR sta "cu arma la picior". "Intrebat despre impactul inrautatirii situatiei economice internationale asupra Romaniei, Isarescu a spus ca primul lucru care se poate intampla este ca investitorii sa fie mai putini increzatori".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri