Basescu trimite Parlamentului acordul preventiv incheiat cu FMI

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind prin care supune spre ratificare Parlamentului scrisoarea de intentie cu FMI semnata de autoritatile romane la Bucuresti la 10 martie si aprobata de boardul institutiei internationale la 25 martie, privind noul acord, de tip preventiv, informeaza Mediafax.

Totodata, Basescu a semnat un decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a doua scrisori de intentie incheiate cu FMI prin vechiul acord.

In luna martie, Romania a prelungit programul cu FMI printr-un acord de circa 3,5 miliarde de euro, pe doi ani, de tip preventiv, ceea ce presupune ca banii nu vor fi accesati decat in situatii de urgenta. Intelegerea este insotita de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri