CFR Calatori anunta ca, incepand de duminica, 14 august 2011, tarifele la transportul feroviar de calatori se vor majora cu 18 la suta.

"Masura face parte din strategia de redresare si echilibrare a situatiei financiare a companiei si are ca principala cauza cresterea preturilor - care a avut loc de la data ultimei majorari (20 septembrie 2010) si pana in prezent - la diferite materiale cu pondere mare in activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc", explica sursa citata.

Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori pana la acest moment se aplica in continuare si dupa majorare, mentinandu-se principiile de protejare a calatorilor care utilizeaza frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordarii de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75 la suta la abonamente pentru elevi si studenti.

Si restul ofertelor comerciale prin care se acorda reduceri la transportul cu trenul, se vor mentine: "Calatoria dus-intors" cu o reducere de zece la suta; reduceri intre 5-13 la suta la achizitionarea biletelor cu anticipatie; "Minigrup 2 - 5" este destinata celor calatoresc in grupuri mici (de 2 - 5 persoane) si este valabila in toate zilele saptamanii, mai putin in zilele de vineri si duminica, cu reduceri intre zece si 25 la suta; "Cartea VSD" (vineri, sambata, duminica) valabila in week-end, cu reduceri intre 25 si 60 la suta; oferta de vacanta - reducere de zece la suta, la cumpararea biletului online cu un card MasterCard sau Maestro.

De exemplu, pentru Bucuresti - Ploiesti tariful la tren rapid clase a II-a va creste: de la 21.5 lei la 25.4 lei, iar la clasa 1: de la 29.6 lei la 34.9 lei sau pentru Bucuresti - Constanta tariful la tren rapid clasa a II-a va creste de la 52.2 lei la 61.6 lei.

CFR Calatori este inclusa pe lista companiilor cu cele mai mari datorii la stat. Astfel, CFR Calatori are obligatii neplatite de 145 milioane de lei. [Vezi aici clasamentul complet al datornicilor].

Este randul tau sa-ti exprimi opinia: Ti se pare justificata majorarea preturilor la CFR? Comenteaza mai jos!


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
CFR: Reduceri la calatorii de Valentine's Day si Dragobete
Setari Cookie-uri