Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Cel mai scump penthouse din Capitala costa 2 milioane de euro, potrivit EVZ, care citeaza site-ul imobiliare.ro. Un al doilea apartament de tip penthouse este scos la vanzare inca de anul trecut, pentru 1,5 milioane de euro.

Imobilul de 2 milioane euro are vedere spre parcul Herastrau, fiind situate pe soseaua Nordului, una dintre cele mai cautate zone rezidentiale de lux.

Romania Libera: Cati bani iau parlamentarii din contractele cu statul? Valoarea totala a contractelor cu statul castigate de firmele deputatilor si senatorilor s-a ridicat anul trecut la 325 milioan lei, la care se adauga si contractele incheiate in prima jumatate a acestui an.

Servicii de salubrizare, cablu TV si internet, consultanta, furnizare de echipament sau alimente, contracte cu fonduri europene sunt printre domeniile preferate de deputatii si senatorii care au contracte cu institutii si firme de stat sau cu autoritatile locale. Legea nu le interzice acest lucru, in ciuda promisiunilor facute in campania electorala.

Bancile nu vor taxarea tranzactilor financiare, scrie Capital. Jucatorii din pietele financiare au aratat ca, eventualitatea in care Franta si Germania ar reusi sa convinga toti cei 27 de membrii ai Uniunii Europene sa adopte aceasta taxa, in pofida opozitiei Marii Britanii, va determina mutarea multor tranzactii in centre financiare mai putin reglementate.

Asociatia pentru Piete Financiare din Europa (AFME), care reprezinta cele mai importante banci, si-a manifestat ingrijorarea potrivit careia aceasta taxa ar putea afecta negativ companiile si cresterea economiilor.

BNR este expusa la criza din SUA, noteaza Financiarul. Banca central are circa 17% din rezerva valutara plasata in titluri de stat americane, respective 8 miliarde de dolari.

Alte plasamente mai sunt facute in obligatiuni ale Germaniei, Frantei si Olandei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient