Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Andreea Paul Vass si Marius Necula sunt principalii favoriti sa preia Ministerul Economiei, informeaza Fin.ro. Necula este de profesie inginer, iar din 2006 doctorand in economie. Schimbarea sefiei Ministerului Economiei va fi pusa in practica, cel mai probabil, dupa inceperea sesiunii parlamentare, intrucat noul ministru trebuie sa fie audiat in Parlament, la comisiile de specialitate.

ZF scrie ca Autostrada Soarelui a fost facuta degeaba din punctul de vedere al traficului. Autostrada care ar trebui sa faca legatura intre Bucuresti si Constanta este mai putin circulata decat cel putin alte zece drumuri din Romania. In topul celor mai circulate drumuri din Romania conduce DN 1 Bucuresti-Bors, care are un trafic insumat al sectoarelor ce il compun de aproape 720.000, fiind urmat la distanta considerabila de DN 2 Bucuresti-Siret, cu putin peste 400.000 de ve¬hicule zilnic.

In asteptarea infuziilor de bani pentru demararea unor proiecte imobiliare, dezvoltatorii cresc cereale si legume pe terenurile cumparate, scrie Money.ro. Pentru moment, dezvoltatorii nu se inghesuie sa construiasca si prefera sa dea in arenda agricultorilor terenurile destinate proiectelor de zeci de milioane de euro.

DailyBusiness se intreaba daca suprataxarea bogatilor si in Romania, dupa modelele de afara, ar putea sa aduca sume importante la buget. Europarlamentarul Sebastian Bodu, fost sef al Fiscului, considera ca miliardarii au facut acele propuneri "pentru a-si face reclama". Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), sustine ca este foarte greu sa suprataxezi bogatii in Romania. Si asta pentru ca trebuie creat un sistem care sa prevada valorile la care vor fi aplicate taxele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri