Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, sustine ca vom plati taxa de autostrada atunci cand vom avea autostrazile terminate pentru ca asa este peste tot in lume, altfel nu vor fi fonduri pentru intretinerea acestora
Ministrul a fost intrebat, vineri, la scoala de vara a PDL, de catre un tanar membru democrat-liberal, daca vom avea taxa de autostrada. Boagiu l-a intrebat pe tanarul respectiv: "Ai fost in strainatate? Ai platit pentru autostrada?", iar dupa ce a primit un raspuns afirmativ, ministrul a completat: "Dragi colegi, asa cum in toata lumea, in toate tarile, se plateste taxa de autostrada pentru mentenanta, pentru intretinerea ei, se va plati si in Romania cand autostrazile vor fi construite. In acest moment nu avem aceste taxe puse, dar cand reteaua pe Coridorul 4 va fi gata vom avea si noi taxe de autostrada pentru ca altfel nu ai bani sa intretii reteaua de autostrazi. Deci, este o chestiune absolut normala. (...) Daca tot suntem europeni atunci sa fim pana la capat".

In prezent, soferii care circula cu masina pe Autostrada Soarelui - A2 - de la Bucuresti la Cernavoda achita o taxa de cinci lei pe autoturism, aceasta fiind o taxa pentru trecerea podului de la Fetesti.

Anca Boagiu a mai declarat ca tronsonul Sibiu - Pitesti nu are finantare in prezent si urmeaza sa fie lansat intr-un parteneriat public-privat, potrivit Mediafax.

"In ceea ce priveste tronsoanele de autostrada, exceptie face tronsonul de la Sibiu la Pitesti, cel care nu are finantare, urmeaza sa-l lansam in parteneriat public-privat, pe tronsoanele pe care le-am lansat pana in prezent pe Coridorul 4, deci fara Sibiu - Pitesti, proiectarea este gata, in septembrie toti contractorii sa inceapa sa si lucreze. Termenul de finalizare al tronsoanelor de autostrazi, exceptand Sibiu - Pitesti, este 2013. Sibiu - Pitesti, daca totul merge bine si identificam investitori care sa vina in parteneriatul public-privat, atunci ar trebui sa fie gata in anul 2016, acesta este termenul estimat pe strategiiile de la minister. Tot in parteneriat public-privat urmeaza sa fie realizat si Comarnic - Brasov", a afirmat ministrul Transporturilor.

Boagiu a mentionat ca in prezent sunt in lucru peste 270 de kilometri de autostrada si spera ca aproximativ 100 dintre acestia sa fie finalizati pana la sfarsitul anului.

"Astazi sunt in executie 273 de kilometri de autostrada, preconizam ca la sfarsitul anului sa depasim 100-125 de kilometri daca se misca si cei dinspre Ploiesti", a mai spus Boagiu.

Anca Boagiu a participat, vineri, la scoala de vara a PDL, care se desfasoara intre 1 - 4 septembrie la Eforie Nord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri