SMURD s-a echipat cu motociclete-salvari. Vezi cum arata

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) este, incepand cu aceasta saptamana, dotat cu doua motociclete de salvare in valoare de 44.000 de euro.

“Cele doua motociclete vor fi utilizate in Bucuresti, in special in zona centrala, acolo unde exista un trafic intens sau in zonele cu acces limitat, ca de exemplu in zona centrului istoric. Vehiculele vor fi deservite de personal paramedical instruit”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii (MS).

Fiecare dintre motocicletele achizitionate este dotata cu toate echipamentele medicale necesare acordarii primului ajutor: defibrilator semiautomat, aspirator de secretii, oxigen, trusa de resuscitare, gulere cervicale, stingator.

Valoarea proiectului de echipare a SMURD cu cele doua motociclete se ridica la 44.000 de euro, potrivit MS.

“Vehiculele au fost achizitionate din fondurile obtinute de catre Fundatia SMURD in campaniile «2% pentru SMURD 2010 »”, a spus ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Tot de saptamana aceasta va fi folosita si masina de pompieri echipata cu dotare medicala. Ea va opera tot in Bucuresti si va acorda primul ajutor. In perioada urmatoare vor circula 6 astfel de masini.

1. Considerati ca investitia in aceste motociclete era una necesara pentru eficientizarea interventiilor SMURD?Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri