Totodata, turistii straini care viziteaza Noua Zeelanda vor cheltui 654 milioane dolari de-a lungul Cupei Mondiale.

Studiul arata ca activitatea economica asociata sportului ar putea aduce pana la 11,7 miliarde dolari in economia Noii Zeelande, pana la sfarsitul acestui deceniu.

Raportul constata ca, pana la finele acestui deceniu, cheltuielile consumatorilor asociate activitatilor sportive in Noua Zeelanda pot atinge valoarea de 1 miliard de dolari.

Citeste si:

Dezvoltarea turismului, sponsorizarea unor activitati civice si dezvoltarea afacerilor generate de turneu sunt estimate sa ajunga la o valoare de 1,21 miliarde de dolari, in timp ce numarul persoanelor care lucreaza in domenii asociate sportului ar putea sa creasca, ajungand intre 52.000 si 58.000 pana la sfarsitul acestui deceniu, conform studiului.

„Cupa Mondiala de Rugby este in top trei evenimente sportive si cel mai mare eveniment din lume in acest an. Asa cum arata si raportul, turneul va stimula activitatea economica din intreaga lume si, in particular, din Noua Zeelanda, atat in timpul turneului, cat si pe termen lung. Alaturi de tarile cu traditie in rugby, fanii vor avea ocazia sa vada natiuni emergente, ca Rusia, care participa pentru prima data la Cupa Mondiala de Rugby si Romania, unde participarea a crescut cu 222%, din 2003, contribuind astfel la marirea atractivitatii turneului si asigurand premisele pentru o crestere ulterioara”, a precizat Mike Miller, directorul executiv al IRB.