Phileas Fogg, personajul creat de Jules Verne in 1873, a avut nevoie de 80 de zile pentru realiza ocolul lumii intr-un balon, dar, datorita tehnologiei moderne, se poate face acest lucru in doar un minut, scrie DailyMail.
James Drake, un profesor de stiinta din Statele Unite, a utilizat aproximativ 600 de fotografii, realizate de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) si postate pe site-ul The Gateway to Astronaut Photography of Earth, pentru a reda o calatorie in spatiu de numai 60 de secunde.

Calatoria incepe de deasupra Oceanului Pacific si continua peste America de Nord, America de Sud si Antartica. Este vizibila atat ionosfera pamantului, cat si stelele din galaxia noastra.

ISS se deplaseaza la aproximativ 220 mile deasupra suprafetei pamantului si reprezinta a 11-a statie orbitala artificiala locuibila lansata in istorie. Statia este de asteptat sa ramana in functiune pana la cel putin in 2020 si poate duce la 2028.

Pe data de 2 noiembrie anul trecut, ISS a marcat a zecelea an de ocupare umana continua, fiind lansata acum 11 ani, pe 31 octombrie 2000. Pe data aniversarii, statia orbitala navigase deja 1,5 miliarde de mile, echivalentul a 57,361 orbite in jurul pamantului.

Sursa foto: DailyMailRetail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F