Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca valoarea lucrarilor de construire a noii arene se ridica la 35 de milioane de euro, fara TVA, informeaza Mediafax.

"Costul edificarii Cluj Arena a fost de 35 de milioane de euro plus TVA, adica 44 de milioane de euro. Din acesti bani, 14 milioane de euro, reprezentand 30 la suta din costuri, au fost asigurati de catre Guvernul Romaniei, restul de 30 de milioane de euro, respectiv 70 la suta, provenind din bugetul propriu al Consiliului Judetean. Valoarea contributiei la stat este in jur de 30 la suta din valoarea totala a contractului, deci aproximativ 14 milioane de euro, reprezentand TVA, impozit pe profit, contributii si asigurari sociale, taxa la Inspectia de Stat in Constructii. In cei doi ani au lucrat la construirea stadionului peste 1.500 de angajati directi", a spus Alin Tise.

Potrivit sefului CJ Cluj, stadionul are 30.335 de locuri pe scaune, din care 629 de scaune destinate VIP - clasa business, 748 scaune VIP - clasa standard, 87 de scaune categorii Very VIP, 32 de locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

"Stadionul este prevazut cu o pista de atletism cu opt culoare, acreditata de catre Federatia Internationala de Atletism. Sub tribuna 2 se afla o pista de 80 de metri lungime, destinata antrenamentelor si competitiilor de copii si juniori. Noua arena este prevazuta cu doua tabele de scor electronice ultramoderne, de 60 de metri patrati, si cu patru panouri de reclame de 52 de metri patrati", a afirmat Tise.

Citeste si:

El a adaugat ca in subsolul arenei sunt parcari subterane pentru 303 autoturisme.

"Nocturna terenului de fotbal are patru trepte de iluminare, pana la 3000 de lucsi, una de antrenament si trei de competitie, permitand iluminarea pana la nivelul de transmisie HD. Stadionul este prevazut cu un sistem de supraveghere video digital cu peste 102 camere. Toate aceste elemente sustin clasificarea arenei la categoria «Elite»", a spus Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj a afirmat ca stadionul va fi receptionat de catre o comisie speciala a institutiei pana la sfarsitul acestei saptamani.

Lucrarile la stadionul Cluj Arena au inceput in luna august a anului 2009 si au fost executate de un consortiu de opt firme care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj.