Statul a castigat aproximativ 14 milioane de euro in urma construirii stadionului Cluj Arena, sub forma de TVA si din diverse impozite si taxe, suma reprezentand 30 la suta din valoarea totala a contractului de executie, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca valoarea lucrarilor de construire a noii arene se ridica la 35 de milioane de euro, fara TVA, informeaza Mediafax.

"Costul edificarii Cluj Arena a fost de 35 de milioane de euro plus TVA, adica 44 de milioane de euro. Din acesti bani, 14 milioane de euro, reprezentand 30 la suta din costuri, au fost asigurati de catre Guvernul Romaniei, restul de 30 de milioane de euro, respectiv 70 la suta, provenind din bugetul propriu al Consiliului Judetean. Valoarea contributiei la stat este in jur de 30 la suta din valoarea totala a contractului, deci aproximativ 14 milioane de euro, reprezentand TVA, impozit pe profit, contributii si asigurari sociale, taxa la Inspectia de Stat in Constructii. In cei doi ani au lucrat la construirea stadionului peste 1.500 de angajati directi", a spus Alin Tise.

Potrivit sefului CJ Cluj, stadionul are 30.335 de locuri pe scaune, din care 629 de scaune destinate VIP - clasa business, 748 scaune VIP - clasa standard, 87 de scaune categorii Very VIP, 32 de locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

"Stadionul este prevazut cu o pista de atletism cu opt culoare, acreditata de catre Federatia Internationala de Atletism. Sub tribuna 2 se afla o pista de 80 de metri lungime, destinata antrenamentelor si competitiilor de copii si juniori. Noua arena este prevazuta cu doua tabele de scor electronice ultramoderne, de 60 de metri patrati, si cu patru panouri de reclame de 52 de metri patrati", a afirmat Tise.

El a adaugat ca in subsolul arenei sunt parcari subterane pentru 303 autoturisme.

"Nocturna terenului de fotbal are patru trepte de iluminare, pana la 3000 de lucsi, una de antrenament si trei de competitie, permitand iluminarea pana la nivelul de transmisie HD. Stadionul este prevazut cu un sistem de supraveghere video digital cu peste 102 camere. Toate aceste elemente sustin clasificarea arenei la categoria «Elite»", a spus Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj a afirmat ca stadionul va fi receptionat de catre o comisie speciala a institutiei pana la sfarsitul acestei saptamani.

Lucrarile la stadionul Cluj Arena au inceput in luna august a anului 2009 si au fost executate de un consortiu de opt firme care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri