BestJobs.ro a chestionat recent 2.050 de angajati pentru a afla daca programul incarcat, orele suplimentare si in general atmosfera tensionata de la locul de munca ii determina sa-si intretina viciul sau, mai mult chiar, le induc unul nou.

“Intrebati daca sunt afectati de stresul de la job prin crearea unor dependente, aproximativ 64% au raspuns ca nu gasesc utile aceste <<tehnici>> de controlare a stresului. Cea mai mare partea a respondentilor, 24% apeleaza la tigari pentru a se elibera sau a se relaxa dupa o zi de munca”, se arata intr-un comunicat.

Respondentii de sex masculin sunt predispusi mai ales consumului de alcool (77%) si tutun (61%), iar persoanele de sex feminin apeleaza in special la medicamente antistres (59%).

Citeste si:

47% dintre participantii la sondaj au varsta cuprinsa intre 25-35 ani, iar 44% sunt persoane cu studii postuniversitare.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2.100.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.