Stratul de zapada in Masivul Bucegi atinge aproximativ jumatate de metru, dupa ce a inceput sa ninga sambata seara si continua duminica dimineata. Salvamontistii avertizeaza ca in partea superioara a vailor exista risc de avalansa.

In pasul Bucin, stratul de zapada masoara trei centimetri , iar in aceasta dimineata se inregistra minus un grad Celsius, informeaza 9AM.ro.

A nins si in nordul judetului Harghita, unde stratul de zapada a ajuns la 10 centimetri. In majoritatea localitatilor din Harghita, meteorologii au consemnat minime pozitive, de un grad Celsius la Miercurea Ciuc, 2 grade la Joseni si 3,5 grade la Toplita.

In Harghita vremea se mentine rece, cu cer noros, fiind prognozate ploi pe arii extinse si ninsori in zona motana, la peste 1.600 de metri alitudine.

Citeste si:

Vremea se va raci accentuat incepand din regiunile vestice si nord-vestice, astfel incat duminica, valorile termice se vor situa sub normele climatologice in toata tara. Vantul va avea intensificari in toate regiunile. Va ploua pe arii extinse, mai insemnat cantitativ in regiunile extracarpatice, precum si in cele montane, unde la altitudini mai mari de 1800 m precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla tare, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Vezi aici prognoza pentru urmatoarele 3 zile.