"Din raportul de control al Directiei de Sanatate Publica Giurgiu rezulta neindeplinirea obligatiilor de acordare a serviciilor de asistenta medicala si nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii (MS).

In consecinta, ministrul Sanatatii a aprobat sanctiunile propuse in cazul personalului medical care s-a ocupat de baschetbalist.

"Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu se va sanctiona contraventional cu amenda in cuantum de 35.000 lei", iar serviciul de Ambulanta Judetean va primi o amenda de 15.000 lei", potrivit comunicatului.

Citeste si:

In plus, cei doi medici care au fost de garda la Urgente pe perioada cat Chauncey Hardy a fost internat acolo vor fi sanctionati contraventional cu amenda de 3.000 lei, iar medicul de garda de pe ambulanta, cu 1.500 lei.

1. Considerati ca sanctiunile aplicate sunt prea blande?


Chauncey Hardy (foto), jucator la CSS Giurgiu, a murit la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucuresti, in urma unui incident petrecut sambata (8 octombrie - n.r.) noaptea, la Giurgiu, dupa castigarea meciului cu Dinamo.