Intr-o rezolutie adoptata astazi, deputatii europeni cer Comisiei Europene sa prezinte un plan UE pentru redobandirea increderii in piata financiara, care sa aiba un calendar precis pentru calea de urmat. Planul nu trebuie sa foloseasca instrumente interguvernamentale si trebuie sa fie gestionat in intregime in cadrul institutional UE, mai arata deputatii.

Parlamentul European crede ca recapitalizarea bancilor europene trebuie sa se faca la nivel UE si sa nu se bazeze pe prioritati nationale.

Revizuirea reglementarii pietelor financiare trebuie dusa la bun sfarsit cu scopul de a face economia UE mai rezistenta in fata viitoarelor crize, iar statele membre trebuie sa-si armonizeze elementele sistemelor lor fiscale si sa ia masuri comune impotriva fraudei si evaziunii fiscale, se arata in text.

Rezolutia va fi trimisa Consiliului European ce va avea loc la Bruxelles pe 23 octombrie.

Eurotitluri si obligatiuni pentru finantarea proiectelor

Citeste si:

In domeniul cresterii economice, deputatii europeni cer introducerea obligatiunilor pentru finantarea proiectelor in vederea sustinerii investitiilor si instituirea unui mecanism mai rapid si mai puternic care sa permita Comisiei sa aplice acquis-ul privind piata unica in statele membre.

Pentru abordarea crizei din zona euro, Comisia ar trebui sa prezinte un raport privind crearea unui sistem de emitere in comun a unor obligatiuni publice europene (eurotitluri), sub un regim de raspundere solidara, inainte de sfarsitul anului 2011, mai spun eurodeputatii. Aceste eurotitluri ar avea ca scop consolidarea disciplinei bugetare si sporirea stabilitatii in zona euro prin intermediul pietelor.

Textul mai arata ca ar trebui consolidata guvernanta economica la nivel UE pentru tarile din zona euro.

Parlamentul European este singurul organ al Uniunii Europene ales in mod direct. Cei 736 de deputati in Parlamentul European se afla aici pentru a va reprezenta pe dumneavoastra, ca cetatean. Acestia sunt alesi pe o perioada de cinci ani de catre alegatorii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, in numele a 500 de milioane de cetateni.