In topul celor mai importante si actuale temeri ale romanilor se afla si situatia profesionala, mentionata de 12% dintre respondenti.

Patru din zece romani spun ca, in ceea ce priveste situatia lor financiara, cel mai teama le este de a ajunge in imposibilitatea de a-si plati cheltuielile lunare, iar unu din patru considera ca pierderea locului de munca este cea mai mare temere profesionala. Femeile sunt mai ingrijorate de lipsa banilor, in timp ce barbatii sunt mai preocupati de situatia profesionala.


Sursa: ISRA Center

Temerile din sfera sanatatii si a starii de bine sunt traduse in special prin anxietatea provocata de gandul pierderii unei persoane dragi (37% dintre romani temandu-se de acest lucru) sau prin frica de probleme personale grave de sanatate (pentru 31% dintre intervievati).

Dintre dezastrele naturale romanii se tem cel mai mult de cutemure, aproape jumatate dintre ei mentionandu-le ca sursa de neliniste. In Bucuresti si in Moldova teama de cutremure este mai ridicata decat in alte zone.

Citeste si:

Principalele motive de satisfactie ale romanilor sunt legate de familie, mai mult de jumatate dintre ei (54%) declarand in mod spontan ca familia implinita/ fericita este principala lor sursa de multumire.

Doar 4% dintre romani mentioneaza in mod spontan ca situatia financiara este un motiv de satisfactie pentru ei.

1. Care sunt principalele motive de ingrijorare pentru dvs.?


Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.100 respondenti, reprezentativ pentru populatia din zona urbana (orase peste 50.000 de locuitori), cu varsta intre 20 si 60 de ani.

ISRA Center este prezenta pe piata romaneasca de peste zece ani. Compania este reprezentat in Romania al retelei internationale IriS, cu membri in peste 30 de tari.