Asia se pregateste de razboi nuclear

Pakistanul a testat racheta de croaziera Hatf 7, prezinta un raport al Serviciului de Relatii Publice Internationale(ISPR), citat de The Express Tribune.

Racheta, dezvoltata si construita de inginerii pakistanezi , are o raza de actiune de 700 de kilometri si poate fi invizibila pentru sistemele radar conventionale. Ea poate avea si focoase nucleare pe langa cele standard.

Testele au aratat ca proiectilul este usor manevrabil si este capabil sa zboare la altitudini joase , are o acuratete ridicata si are o semnatura infrarosie scazuta ce o face greu de detectat.

Presedintele tarii, Asif Ali Zardari, si primul ministru, Yousuf Raza Gilani, s-au declarat multumiti de rezultatele testelor si i-au felicitat pe ingineri pentru rezultatele obtinute.

Testarea armelor balistice ale Pakistanului vin la o luna dupa ca India si-a testat propria racheta nucleara, Prithvi 2.

Racheta Indiana este de una de tip Aer-Aer, are o raza de actiune de 350 de kilometri, poate avea un focos de pana la o mie de kilograme si a fost deja introdusa in productie .

Prithvi este prima racheta produsa de Organizatia de Aparare a Indiei, ca urmare a strategiei de inarmare impotriva statelor vecine Pakistan si China, care au investit in programe similare de dezvoltare a armamentului nuclear.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri