Franta este hotarata sa continue programul de reinsertie sociala a romilor repatriati voluntar in Romania, demarat in 2006 si care avanseaza insa destul de greu, fixandu-si ca obiectiv sa finanteze 80 de proiecte suplimentare in 2012, comenteaza cotidianul La Croix, citat de 9AM.ro.
Din 2006, cand a fost lansat programul de reinsertie sociala a romilor, au fost finantate 498 de proiecte cu o investitie de doua milioane de euro, potrivit Oficiului francez pentru imigratie si integrare (Ofii). Beneficiarii nu reprezinta insa decat 1,6 la suta dintre cei care au acceptat voluntar sa se intoarca in tara de origine in ultimii cinci ani, relateaza MEDIAFAX.

Acestia au fost alesi in functie de fezabilitatea proiectului lor, de motivatie dar si de competentele pe care le pot mobiliza. Pentru moment insa eficienta acestui dispozitiv nu a fost evaluata niciodata. "Cand proiectele dureaza doi ani, este deja foarte bine. Ele nu rezista aproape niciodata mai mult de doi ani si jumatate", afirma Fabrice Basile, seful biroului Ofii din Romania. Multi beneficiari, depasiti de problemele zilnice, sfarsesc prin a-si revinde animalele sau materialele care le-au fost furnizate.

Citeste mai multe pe acest subiect pe 9AM.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri