Franta sare in ajutorul romilor din Romania

Franta este hotarata sa continue programul de reinsertie sociala a romilor repatriati voluntar in Romania, demarat in 2006 si care avanseaza insa destul de greu, fixandu-si ca obiectiv sa finanteze 80 de proiecte suplimentare in 2012, comenteaza cotidianul La Croix, citat de 9AM.ro.

Din 2006, cand a fost lansat programul de reinsertie sociala a romilor, au fost finantate 498 de proiecte cu o investitie de doua milioane de euro, potrivit Oficiului francez pentru imigratie si integrare (Ofii). Beneficiarii nu reprezinta insa decat 1,6 la suta dintre cei care au acceptat voluntar sa se intoarca in tara de origine in ultimii cinci ani, relateaza MEDIAFAX.

Acestia au fost alesi in functie de fezabilitatea proiectului lor, de motivatie dar si de competentele pe care le pot mobiliza. Pentru moment insa eficienta acestui dispozitiv nu a fost evaluata niciodata. "Cand proiectele dureaza doi ani, este deja foarte bine. Ele nu rezista aproape niciodata mai mult de doi ani si jumatate", afirma Fabrice Basile, seful biroului Ofii din Romania. Multi beneficiari, depasiti de problemele zilnice, sfarsesc prin a-si revinde animalele sau materialele care le-au fost furnizate.

Citeste mai multe pe acest subiect pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri