"Domnul Nicolae Jurj este suspendat din functia de sef agentie pana la finalizarea cercetarilor efectuate de catre organele abilitate. De asemenea, odata cu confirmarea masurii de arestare preventiva, domnului Jurj ii va fi desfacut contractul de munca", se arata intr-un comunicat al ARR.

Acuzat ca a cerut mita 5.000 de lei si combustibil pentru favorizarea unei firme, Jurj a fost arestat preventiv, sambata, pentru 29 de zile.

Decizia a fost luata sambata de o instanta a Tribunalului Satu Mare. Hotararea poate fi atacata cu recurs.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, l-au retinut vineri pe Jurj pentru luare de mita, in forma continuata si trafic de influenta.

Citeste si:

Procurorii au stabilit ca, in mai, Jurj i-a pretins unui denuntator 2.500 lei pentru ca subordonatii sai sa nu efectueze controale la firma denuntatorului. Din suma pretinsa, el a primit de la denuntator 2.000 lei. In acelasi scop, tot in mai, acuzatul a mai pretins de la un colaborator al denuntatorului o cantitate de motorina sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului.

De asemenea, vineri, Nicolae Jurj a pretins si primit de la acelasi denuntator suma de 2.500 lei motivand ca a intervenit pe langa functionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Satu Mare pentru ca acestia sa favorizeze firma denuntatorului la momentul efectuarii unui control de specialitate.

El a fost prins in flagrant delict si retinut.

Sursa foto: Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net