Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului Agricover, a inregistrat anul trecut un profit operational de peste 16 milioane de lei, in crestere cu 30% fata de 2012, la o valoare a creditelor acordate de 642 mil. lei, cu 55% mai mult decat anul trecut, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 1.300.

"Suntem multumiti de rezultatele inregistrate anul trecut si ne asteptam sa mentinem ritmul de crestere in 2014 si sa ne impunem ca lideri in finantarea agriculturii. Am adaugat clienti noi portofoliului Agricover Credit IFN pentru ca stim foarte bine situatia si asteptarile fermierilor si am dezvoltat solutii de creditare inovatoare, unele dintre ele unice pe piata. Astfel, clientii nostri primesc finantarea dorita intr-un timp record, lucru care le permite sa isi dezvolte afacerile, aceasta fiind si prioritatea noastra", a declarat Robert Rekkers (foto), directorul general al Agricover Credit IFN.

In 2013 Grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit Agricover Credit IFN, precum si 123 milioane lei de la bancile locale. La acestea se adauga sumele obtinute in 2012, respectiv linii de finantare de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, in valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investitii german EFSE - 8 milioane de euro si de la banci locale – aprox. 147 milioane lei.

"Agricover Credit IFN este in plina dezvoltare, obiectivul fiind acela de a se afla cat mai aproape de fermieri, de a fi la curent cu nevoile lor si de a putea, astfel, sa le ofere, in timp record, solutiile de finantare necesare. In acest scop, divizia dispune de o echipa mobila formata din specialisti care se deplaseaza la ferma, o evalueaza si ii ajuta pe agriculturi sa isi construiasca dosarul si sa obtina finantarea dorita simplu si rapid, fara bariere birocratice.", se arata in comunicatul companiei.

Compania a lansat, in octombrie 2013, la Slobozia, prima filiala regionala, "decizie care a avut ca rezultat imediat cresterea numarului de clienti si eficientizarea serviciilor oferite. Agricultura romaneasca devine tot mai performanta, insa ramane subfinantata". Creditele neperformante acordate de companie cu restante mai mari de 90 de zile se situeaza la 1,2% din portofoliu.

"Le oferim credite pentru recolta, inputuri, utilaje, achizitii de terenuri si extinderea fermei, fie ca este vorba despre afaceri in domeniul vegetal sau in zootehnie. Va pot da un exemplu de produs inovator lansat anul trecut, Creditul Instant, care se bucura de un mare succes tocmai pentru ca le ofera fermierilor, pe loc, fondurile necesare. Lansarea acestor solutii de finantare este rezultatul bunei cunoasteri a clientilor iar faptul ca facem parte din Grupul Agricover, prima patforma de solutii integrate pentru agricultura, este categoric un avantaj”, a mai precizat Robert Rekkers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri