Intreprinderile mici si mijlocii care activeaza in domeniul comunicatiilor pot depune la Ministerul Agriculturi, pana la 11 aprilie, cereri de finantare pentru dezvoltarea infrastructurii in banda larga (broadband) in zonele rurale neacoperite de retelele operatorilor telecom.

"Ministerul Agriculturii a lansat in data de 17 februarie sesiunea de depunere a cererilor de finantare aferente submasurii 322e) «Investitii privind infrastructura de broadband in spatiul rural». Prin aceasta submasura sunt sprijinite investitiile care vizeaza crearea sau modernizarea retelei de comunicatii de acces (last mile), aceasta reprezentand o componenta obligatorie in cadrul proiectelor aferente submasurii 322e). De asemenea, vor putea fi sprijinite si investitiile care vizeaza crearea retelei de distributie (backhaul) acolo unde aceasta nu este prezenta, in vederea asigurarii functionalitatii buclei locale (last mile)", se arata intr-un comunicat al institutiei, dat publicitatii de agentia Mediafax.
Bugetul alocat se ridica la 20,38 milioane de euro, fiind acoperit din fonduri europene.
Perioada de depunere a proiectelor se va incheia pe 11 aprilie, contractarea urmand a fi finalizata pana la 30 iunie.
"Sprijinul acordat va acoperi maximum 90% din totalul cheltuielilor eligibile, iar volumul sprijinului public acordat in cadrul proiectelor nu poate depasi plafonul de 200.000 euro/beneficiar", se mai spune in anunt.

Beneficiarii eligibili sunt firmele care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si care activeaza sau urmeaza sa activeze in domeniul comunicatiilor.

Retelele realizate vor trebui sa asigure o viteza de transfer de minimum 1 Mbps partajat pentru persoane fizice si minimum 4 Mbps partajat pentru persoane juridice, conform caracteristicilor tehnice descrise de legislatia in vigoare.
Aria de eligibilitate a submasurii este reprezentata de un numar de 1.650 localitati rurale "zone albe" de pe intreg teritoriul Romaniei (comune si sate componente in cadrul carora nu este prezenta reteaua de acces si/sau reteaua de distributie, care sa respecte criteriile tehnice de viteza mentionate anterior).
Informatiile necesare in vederea intocmirii si depunerii dosarului cererii de finantare se regasesc pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
"Atragem atentia potentialilor beneficiari asupra necesitatii obtinerii avizului tehnic pentru studiul de fezabilitate/memoriul justificativ care va face parte din dosarul cererii de finantare, emis de catre Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii conform procedurii indicate la adresa web indicata mai sus", se mai spune in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri