Grupul Niro si Hua Yu Industrial Group din China au semnat un acord prin care urmeaza sa investeasca in Romania 150 de milioane de euro in culturi agricole bio, in cresterea animalelor si in prelucrarea laptelui, a declarat Florin Suicescu, directorul general al grupului Niro, scrie Mediafax.

Niro Investment Group si Hua Yu Industrial Group au semnat la Bucuresti primul acord comun de investitii si cooperare in domeniul agriculturii integrate, cu ocazia vizitei in Romania a ministrului Agriculturii din China, Han Changfu. Acordul prevede investitii in Romania din partea companiilor chineze in domeniul culturilor agricole, producerea de biomasa si biocombustibili, cresterea animalelor, prelucrarea laptelui si a carnii. Complexul integrat va include si sere pentru productia de legume si o unitate de prelucrare a acestora.

In acelasi timp, Niro Investment Group va investi in China pentru a dezvolta impreuna cu partenerul chinez o fabrica de fertilizatori bio si ferme de crestere a vacilor de reproducere si a vacilor de lapte. "Cea mai mare parte a investitiilor va fi facuta in Romania. Estimam ca vom investi, impreuna cu partenerul chinez, aproximativ 150 de milioane de euro in culturi agricole bio, cresterea animalelor si prelucrarea carnii si a laptelui. Avem in studiu doua variante, fie demararea unui start-up, fie preluarea unor active", a spus Suicescu.

El a adaugat ca investitia comuna in China este estimata la 20 de milioane de euro.

Hua Yu Industrial Group activeaza de 14 ani in domeniul agriculturii integrate si cresterea animalelor si detine certificate pentru culturi de orez si porumb bio, precum si certificari europene pentru hrana bio. Grupul de firme din China are o ramura de cercetare si dezvoltare in domeniul culturilor agricole bio si al dezvoltarii de soiuri de plante industriale de inalt randament. Hua Yu Industrial Group cultiva in prezent o suprafata agricola de peste 500.000 hectare, din care 10.000 hectare pentru culturi organice. Grupul chinez exploateaza cele mai mari culturi de orez organic din China.

Ministerul Economiei pune la...
Citeste si: Program de 26 mil. lei pentru infiintarea de IMM-uri in mediul rural

In prezent, compania Hua Yu Industrial Group dezvolta in China, la 160 de km de orasul Changchun, capitala provinciei Ji Lin, un parc industrial de integrare a agriculturii si de crestere a animalelor pe o suprafata de 13 kilometri patrati, care include productie de hrana si fertilizatori bio obtinute prin utilizarea teoriei ecologice.

Grupul Niro, controlat de omul de afaceri Nicolae Dumitru, include 20 de companii din diverse domenii.

Sursa foto: Acord, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Niro a anuntat operatorul care va administra hotelul din Bucuresti