Elvetia a interzis importul de porci vii si orice fel de carne de porc care provin din mai multe tari europene in care au fost depistate cazuri de febra porcina africana. Importurile din Bulgaria si Romania sunt vizate, dar si cele din unele regiuni ale Croatiei si Letoniei, au precizat marti autoritatile sanitare elvetiene, citate de AFP.

Interdictia se refera la porci si mistreti, precum si la orice fel de carne care provine de la aceste animale, dar si la material seminal, ovule si embrioni. Din anul 2007, aceasta maladie porcina, endemica in unele regiuni din Africa Subsahariana, si-a facut aparitia in Peninsula Balcanica, raspandindu-se pana aproape de Rusia, informeaza Mediafax.

Dupa descoperirea luna trecuta a unor mistreti morti, dintre care multi atinsi de febra porcina africana, Letonia a decis sa ia masuri de sacrificare a acestor animale. Din ianuarie, mai multe cazuri de pesta porcina africana au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicand doar mistreti, in zone limitrofe Belarusului. Saptamana trecuta, Rusia a interzis importurilor de carne de vita din Romania invocand boala vacii nebune, intrucat ar fi existat o suspiciune de "caz atipic" depistat la o carcasa, nefiind insa cunoscuta provenienta animalului. Cititi reactia autoritatilor romane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Romanii consuma 6 kg peste/an. Min. Agriculturii vrea sa creasca aceasta cifra
Setari Cookie-uri