Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importul de ovine si bovine din Romania, in urma descoperirii unor cazuri de imbolnavire a acestora cu boala limbii albastre, raportate de Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor (OIE), noteaza agentia de stiri iordaniene Petra.

Un oficial din ministerul iordanian al Agriculturii, Munther Rifai, a declarat ca OIE a raportat mai multe cazuri de boala limbii albastre depistate la animalele din Romania. Acesta a precizat ca Romania este al doilea mare exportator de carne catre Iordania, dupa Australia, Regatul importand anual din Romania intre 300.000 si 400.000 de ovine si bovine. Alti exportatori importanti pentru Iordania sunt Moldova, Georgia, Azerbaidjan si Sudan, arata Mediafax.

Boala limbii albastre nu afecteaza omul. Aceasta este cauzata de un virus din genul Orbivirus, care este transmis prin intepatura unor specii de insecte hematofage, din genul Culicoides, si nu prin contactul direct intre animale. Boala afecteaza animalele rumegatoarele si are caracter sezonier. Mortalitatea este variabila, in functie de situatie, dar poate ajunge, uneori, la suta la suta din efectiv.

Ultimele cazuri de imbolnavire a animalelor cu boala limbii albastre au fost confirmate in Romania vineri, cand patru noi focare au fost depistate in gospodarii din Prahova.

Citeste si:
CORONAVIRUS| Israel va primi doar persoanele care pot intra în...
CORONAVIRUS| Israel va primi...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Aeronava în care s-a aflat italianul infectat cu Coronavirus, SCOASĂ DIN CIRCUIT
Setari Cookie-uri