Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importul de ovine si bovine din Romania, in urma descoperirii unor cazuri de imbolnavire a acestora cu boala limbii albastre, raportate de Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor (OIE), noteaza agentia de stiri iordaniene Petra.

Un oficial din ministerul iordanian al Agriculturii, Munther Rifai, a declarat ca OIE a raportat mai multe cazuri de boala limbii albastre depistate la animalele din Romania. Acesta a precizat ca Romania este al doilea mare exportator de carne catre Iordania, dupa Australia, Regatul importand anual din Romania intre 300.000 si 400.000 de ovine si bovine. Alti exportatori importanti pentru Iordania sunt Moldova, Georgia, Azerbaidjan si Sudan, arata Mediafax.

Boala limbii albastre nu afecteaza omul. Aceasta este cauzata de un virus din genul Orbivirus, care este transmis prin intepatura unor specii de insecte hematofage, din genul Culicoides, si nu prin contactul direct intre animale. Boala afecteaza animalele rumegatoarele si are caracter sezonier. Mortalitatea este variabila, in functie de situatie, dar poate ajunge, uneori, la suta la suta din efectiv.

Ultimele cazuri de imbolnavire a animalelor cu boala limbii albastre au fost confirmate in Romania vineri, cand patru noi focare au fost depistate in gospodarii din Prahova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri