AmCham (Camera de Comert Americana in Romania) isi exprima ingrijorarea cu privire la noul proiect pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic, adopatat de Senatul Romaniei luna aceasta, care nu asigura “securitatea reala” a fondului forestier.

“In numele comunitatii de afaceri, ne exprimam profunda ingrijorare cu privire la anumite prevederi ale proiectului ce nu par a fi masuri care sa asigure o securitate reala si sustenabila a fondului forestier, ca de exemplu: excluderea perdelelor de protectie si a pasunilor impadurite cu consistenta mai mare sau egala cu 0,4, din fondul forestier; permiterea constructiilor la 50 m fata de liziera padurii; reducerea obligativitatii statului roman de a impaduri o suprafata de 2 milioane hectare pana in 2035, la o suprafata de 1 milion hectare pana in 2030”, se arata in comunicatul AmCham.

Membrii AmCham solicita Guvernului adoptarea unor masuri precum initierea unui moratoriu de minim 6 luni in vederea suspendarii concesiunilor si a licentelor de exploatare forestiera si verificarea tuturor aspectelor legale si a documentelor ce au stat la baza emiterii acestora, intensificarea controalelor efectuate de autoritatile abilitate in domeniul forestier si aplicarea de sanctiuni prompte si proportionale cu impactul cauzat, extinderea imediata a implementarii sistemului de monitorizare in timp real a transporturilor de material lemnos (Sumal) in toate judetele tarii si inventarierea zonelor afectate de defrisari masive si stabilirea unui plan national de reimpadurire.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) a fost infiintata in anul 1993 de un grup de companii americane, dar reuneste in prezent 370 de companii americane, internationale si locale. Acestea au cumulat investitii totale de peste 20 miliarde dolari, generand in jur de 200.000 de locuri de munca.

Citeste si:
Slabirea leului, inevitabila! Ce legatura are cu cresterile de salarii
Exporturi dezamagitoare in...
Sursa foto: Despaduriri, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Ministrul Agriculturii: Plafonarea prețurilor la raft, o prostie mare
Setari Cookie-uri