Primul sector care ar trebui sprijinit prin reducerea TVA, dupa aplicarea masurii la paine si produse de panificatie, este cel al carnii, apreciaza ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care spune ca decizia va apartine noului Executiv, bugetul pentru anul viitor fiind construit dupa alegeri, scrie Mediafax.

"Eu cred ca, daca vrem sa ajutam anumite sectoare, primul care trebuie ajutat in perioada urmatoare ar fi sectorul de carne. Acest lucru depinde de noul Guvern, de discutiile care vor avea loc cu Fondul Monetar International. E drept ca bugetul pe 2015 va fi facut in a doua parte a lunii noiembrie, atunci cand probabil vom cunoaste actualul Cabinet, pentru ca ar fi incorect ca noi, actualul Cabinet, sa facem un buget pentru viitorul Executiv", a declarat Constantin.

El a aratat ca, personal, a avut "emotii" cu programul de reducere a TVA la paine, intrucat era vorba despre un program-pilot care, daca nu ar fi functionat, ar fi afectat si alte sectoare."Dar am avut rezultate bune, nu foarte bune, dar mai bune decat ceea ce asteptam si asta ne ofera perspective sa ne gandim si la alte sectoare", a spus Constantin.

Premierul Ponta le-a cerut saptamana trecuta ministrilor Finantelor si Agriculturii sa pregateasca o analiza pentru scaderea TVA si pentru alte produse agroalimentare, precum legume, fructe, carne, spunand ca ii va sustine anul viitor pentru aceasta masura chiar daca nu va mai fi "in aceeasi echipa". Seful Executivului a precizat ca incearca introducerea reducerii TVA la alte produse in bugetul pe anul viitor, dar a subliniat faptul ca el nu vrea sa se angajeze in numele "noului Guvern".

"Daca va fi un nou Guvern, eu nu vreau sa ma angajez in numele noului Guvern, vreau doar sa spun ceea ce cred ca e bine de facut in continuare, dar responsabilitatea va fi a noului Guvern", a spus Ponta.

Citeste si:
Ramanem pe locul I in UE la productiile de porumb si floarea soarelui
Ministrul Agriculturii:...

Intrebat de jurnalisti daca bugetul de stat pentru 2015 va fi elaborat in perioada in care el va ocupa postul de prim-ministru, Ponta a raspuns ca nu. "E anormal sa fac eu bugetul pentru altcineva", a explicat Ponta.

Constantin a reamintit ca in 2012 a preluat Ministerul Agriculturii in luna mai cu bugetul construit de Guvernul Boc in 2011, iar la prima rectificare a fost nevoie sa demonstreze Ministerului Finantelor ca sunt necesari 100 milioane euro suplimentari la Agricultura. "Am avut atunci sprijinul necesar, dar nu este corect sa gandim noi bugetul pentru viitorii ministri", a conchis Constantin.

Sursa foto: Carne, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Motivul pentru care China creste porci de dimensiunea ursilor polari