Kale in Romania: o afacere cu doar 10.000 de euro

Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post Privatizare si unul dintre sustinatorii antreprenoriatului in Romania, este si proprietarul unei afaceri cu kale, o planta folosita chiar si in tratamentul cancerului in faza incipienta.

“Am investit intr-o productie de kale. Este o planta din familia verzei, cu un continut de fier mai mare decat spanacul. Mai este folosita in tratamentul cancerului in faza incipienta”, a povestit Peter Barta pentru WALL-STREET 360.

Investitia nu a depasit 10.000 de euro, cost ce nu a inclus terenul aferent plantatiei. In prezent, antreprenorul cultiva kale pe un teren aflat langa Urziceni si intentioneaza sa mai infiinteze o plantatie langa Bucuresti. Planurile vizeaza atragerea de fonduri europene pentru o linie de ambalare a produselor in vederea demararii exporturilor, in prezent produsele fiind distribuite in restaurante si lanturi de magazine.

“Noi ne luptam sa avem o productie constanta pe perioada a 12 luni pe an. Pentru moment producem din mai pana toamna tarziu. Vrem sa avem si sere si sa obtinem certificarea bio. La noi se importa foarte mult din Italia sau Turcia. Frumusetea acestei plante este ca are un ciclu de productie destul de indelungat, aceeasi planta poate fi recoltata de opt ori”, mai spune Peter Barta.

Emisiunea WALL-STREET 360, difuzata in fiecare zi la ora 12:30, consta intr-o serie de analize de business. Saptamana 6-10 octombrie, dedicata IMM-urilor, este realizata in parteneriat cu Volksbank.

Setari Cookie-uri