Agricover a luat un imprumut in valoare de 7 milioane de euri de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), banii urmand sa fie folositi pentru credite care vor fi acordate fermierilor, potrivit unui comunicat dat publicitatii de catre EFSE si Agricover.

"Prin strategia sa de extindere a activitatii catre noi segmente de clienti, Agricover Credit isi va consolida si mai mult pozitia pe piata, precum si capacitatea de a deservi mai bine intreprinderile mici si mijlocii care au acces redus la finantare", a spus Monika Beck, presedintele consiliului de administratie al EFSE.

Colaborarea dintre Agricover si EFSE dateaza din 2012

Agricover Credit, institutie financiara nebancara apartinand grupului Agricover, colaboreaza cu EFSE din 2012.
"Colaborarea noastra constanta cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) ne permite sa oferim mai multe credite fermierilor, sa sprijinim investitiile si sa aducem valoare in sectorul agricol romanesc in ansamblul sau", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost initiat de KfW Development Bank (KfW), cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) si al Comisiei Europene. Fondul are drept scop de a sprijini dezvoltarea economica in Albania, Armenia, Azerbaijan, Bielorusia, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Ucraina si Turcia.

Infiintata in 2008, Agricover Credit este una dintre cele institutie financiara din Romania care ofera credite fermierilor. Agricover Credit IFN este divizia de finantare a Grupul Agricover - prima platforma de solutii integrate pentru agricultura, lider in agribusiness si o veriga esentiala in lantul valoric fermier – procesator – consumator. Cifra de afaceri a Grupului estimata pentru 2014 va fi in jur de 300 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri