Scorusul negru, cunoscut si ca aronia, face parte dintre culturile de nisa care aduc profituri mari chiar si cultivate pe suprafete mici. Fructele mici si negre sunt la mare cautare, asa ca plantatiile au inceput sa se inmulteasca, scrie Adevarul Financiar.

Descopera mai multe afaceri profitabile din agricultura pe Raftul cu Afaceri.

Pentru sotii Sotii Ion (30 de ani) si Mirela Conacel (30 de ani), cultura de scorus negru a fost a doua optiune. La inceput au vrut sa isi faca o plantatie de goji, dar au intampinat probleme, asa ca si-au zis sa incerce o planta mai bine adaptata la conditiile din tara noastra.

”Am decis atunci sa luam cateva plante de aronia de la o pepiniera si le-am pus mai mult ca sa testam. Am vazut ca merg foarte bine avand in vedere ca aici zona este de campie si noi stiam ca arbustii nu au mare succes mai ales din cauza secetei. Aronia s-a dezvoltat exemplar si putem spune acum ca suntem foarte multumiti de alegerea pe care am facut-o avand in vedere ca si lucrarile de intretinere sunt minime”, ne-a declarat Ion Conacel.

Citeste articolul intregral pe adevarulfinanciar.ro.

Sursa foto: Aronia/ Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri