”In mod cert vom face si alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sanatatii, pentru ca dansii raspund de sanatatea umana, ANSVSA este reponsabila cu siguranta animalelor si cu siguranta alimentelor puse pe masa consumatorilor nostri”, a spus ministrul Agriculturii, prezent marti la Comisia de buget a Camerei Deputatilor, conform Mediafax.

Irimescu a precizat ca s-au prelevat 337 de probe si rezultatele au fost finalizare doar pentru 194 dintre acestea.

”Am fost informat ca din cele 337 de probe prelevate la produsele lactate, la produse din carne si la alte produse, am avut, ieri, rezultatul de la finalizarea testelor pentru 194 (...) din acestea au rezultat doua elemente importante: s-a identificat escherichia coli la branza, in lotul de 25 de kilograme de branza proaspata de vaci. Spunem cuvantul acesta -proaspata- pentru ca este vorba de lapte nepasteurizat si din cauza aceasta veterinarii au mers la toate fermele care au furnizat laptele pentru ca toti specialistii spun ca aceasta este neaparat procedura care trebuie urmata. Si, la un pui s-a prelevat esantionul din frigiderul unei familii afectate si era pui provenit din gospodaria respectiva, la Bacau”, a mai explicat Achim Irimescu.

Citeste si:

Ministrul Agriculturii sustine ca ar fi greu de crezut ca s-ar fi putut realiza contaminarea cu bacteria E. Coli in comert. ”S-a verificat, iar personalul din fabrica respectiva este sanatos, deci nu e purtator de E-coli. Este greu de crezut ca in comert s-ar fi putut realiza contaminarea, dar verificam si acolo”, a conchis acesta.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza imbolnavirii bebelusilor din Arges, a fost descoperita in produse lactate ale firmei "Lactate Bradet" din Curtea de Arges, potrivit ministrului Irimescu.

"Este vorba despre branza proaspata de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost gasit, intre timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Bradet din Curtea de Arges. De asemenea, s-a mai gasit in carne de pasare recoltata din frigiderul unei familii din Bacau, era o pasare din gospodaria personala", a precizat Irimescu.

Sursa foto: Mediafax Foto