Divizia de agribusiness a grupului Agricover a inregistrat un nivel apropiat in 2015 al cifrei de afaceri fata de anul precedent, acesta a fost de 1,19 miliarde de lei, in timp ce distributia de inputuri a crescut cu 33% in volum, potrivit unui comunicat al firmei.

Stefan Bucataru, director general al diviziei de agribusiness al grupului a declarat:

Cresterea cu 33% a distributiei de inputuri intr-o piata caracterizata de numeroase provocari demonstreaza ca suntem pe mai departe un partener sigur si de incredere pentru clientii nostri”Divizia de agrobusiness a Agricover reuneste toate activitatile operationale ce tin de distributia de solutii agricole pentru fermele vegetale si zootehnice si valorificarea productiei acestora – cereale, lapte, porci, legume si fructe. Anul trecut, Agricover a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 1,3 miliarde lei ( circa 290 mil. euro), in crestere cu 18% fata de anul anterior, conform Mediafax.

In cursul anului trecut, compania a investit 18 milioane lei in unitatea de procesare a carnii si in infrastructura de preluare si depozitare a cerealelor si oleaginoaselor.

Investitiile in abator s-au axat pe modernizarea unitatii, automatizarea si implementarea unor sisteme informatice de gestiune. Deschisa in iulie 2015, linia de business a atins la finalul anului capacitatea de abatorizare de 1.200 capete pe zi. Investitiile au vizat si dezvoltarea unor produse ambalate pentru lanturile de retail.

Agricover a vandut 8.200 de tone de legume si fructe romanesti, in timp ce vanzarile de cereale si oleaginoase au fost in scadere, atat la nivelul pretului mediu, cat si al volumelor tranzactionate, de circa 23% fata de anul anterior, in 2015 fiind achizitionate si valorificate aproape 700.000 tone.

Citeste si:
Fonduri europene de aproape 211 mil. de euro pentru investitii in...
Fonduri europene de aproape...

”Aceste scaderi sunt rezultatul combinat al diminuarii cu 30% a productiei de cereale la nivel national, dar si a deciziei fermierilor de a amana vanzarea cerealelor, din cauza pretului redus. Din estimarile companiei reiese ca fermierii au pastrat pe stoc cu 2-3 milioane de tone de cereale mai mult la finele anului 2015, fata de anul 2014”, se arata in comunicat.

Compania are 726 de angajati, fata de 542 angajati in 2014, crestere sustinuta in principal de dezvoltarea abatorului. Grupul Agricover are, in prezent, peste 850 angajati.

Pentru anul 2016, divizia de agribusiness se va orienta pe consolidarea pozitiei de piata, stabilizarea liniilor noi de business si continuarea cresterii eficientei organizationale.

Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri Jabar Kanani si unul dintre cei mai mari jucatori din agricultura locala, a avut in 2014 afaceri de 295 milioane de euro, in crestere cu 17,5% fata de anul precedent, pe fondul diversificarii operatiunilor in alte segmente de piata fata de comertul cu cereale si distributia de ingrasaminte, pesticide si seminte.

Citeste si:
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
SUA investeste 1 miliard de...

Sursa foto: a

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Managerii de bani raspund: de ce un roman si-ar da economiile pe mana lor?
Setari Cookie-uri