Romania are potential sa ajunga la 4-5.000 de utilaje agricole vandute pe an, de la circa 1.800 in prezent, atunci cand intregul teren arabil va fi utilizat, spune Marcelo Pedrazzini, business director in cadrul CNH Industrial Italia, responsabil de regiune pentru New Holland Agriculture.

„Asteptam ca piata romaneasca sa iasa la suprafata, ca intreg terenul arabil de aici sa fie utilizat. Inca sunt suprafete necultivate, iar acestea trebuie lucrate. Romania are potential sa ajunga la 4-5 mii de unitati anual in urmatorii zece ani, iar noi vrem cel putin 25% cota de piata”, a precizat el, scrie Mediafax.

Potrivit datelor companiei, New Holland a livrat anul trecut peste 400 de utilaje agricole in Romania, avand o cota de piata de circa 18-21% dintr-o piata estimata la 1.800-2.000 de unitati anual.

”Potentialul in Romania este pentru 100 CP. Aici vor fi volumele. Dar pe masura ce fermele vor deveni tot mai mari, vom vedea insa o concentrare pe tractoare de mare putere. Plugurile sunt mai mari, tractoarele sunt mai mari, timpul este tot mai scump. Dar vanzarile mari vor fi pe cele de putere medie”, a subliniat Pedrazzini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri