O afacere de familie pornita la Reghin, judetul Mures, a reusit sa sparga barierele conform carora produsele romanesti ajung greu sau deloc in marile supermarketuri. La serele de la Reghin se produc aproximativ 1.200 de tone de rosii anual, conform Adevarul.

Un intreprinzator din Reghin, judetul Mures, a reusit sa sparga barierele conform carora produsele romanesti ajung fie greu fie deloc in marile lanturi de supermarketuri. Rosiile si salata produse aici se vand in trei lanturi de magazine mari inca din 2012, sunt cautate si foarte apreciate.

Fara pesticide si cu ”combatere biologica”

Ideea serelor de la Reghin a pornit in anul 2010, din dorinta de a imbina afacerea noua cu una mai veche a familiei Cotoi, care detine o cunoscuta fabrica de mobila. ”Noi avem fabrica de canapele si avem deseuri de lemn si de rumegus cu care pe timp de vara nu avem ce face, iarna le folosim la incalzire, la uscatoare, dar vara este un excedent si intr-o sera o cheltuiala importanta o reprezinta incalzirea si atunci am spus sa le imbinam. Am rezolvat problema cu deseurile si avem si o noua afacere”, spune Calin Cotoi, managerul serelor de la Reghin.

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Jan Glas: De 80 de ani nu mai stim cum sa facem agricultura
Setari Cookie-uri