Agentia Domeniilor Statului are de recuperat datorii de aproape 75 de milioane de euro de la „chiriasii“ sai, din care peste 52 de milioane de euro numai de la primii 10 dintre ei, conform Adevarul Financiar.

Institutia care administreaza terenurile agricole ale statului, Agentia Domeniilor Statului (ADS), are de recuperat 236,5 milioane de lei (circa 52,5 milioane de euro) doar de la cei mai mari zece datornici ai sai.

In clasament figureaza aceleasi companii din ultimii ani. Cel mai mare datornic ramane firma TCE 3 Brazi SRL, a familiei lui Culita Tarata. In total, ADS are de recuperat 331,8 milioane lei (73,7 milioane de euro) de la datornici, care inregistreaza debite reprezentand redevente si penalitati de intarziere la plata redeventei rezultate din contracte privind exploatarea terenurilor.

Iata care sunt, potrivit ADS, primii zece datornici catre Domeniile Statului:

1. TCE 3 Brazi SRL, intrata in faliment in septembrie 2014, datoreaza Agentiei 180,9 milioane de lei, suma inscrisa la masa credala a societatii. Firma a fost inca din anul 2003 cea mai mare problema a ADS. Compania i-a apartinut fostului deputat PSD de Neamt, Culita Tarata, decedat in noiembrie 2014.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri