Peste 350.000 de hectare cu culturi agricole la nivelul tarii au fost calamitate de seceta, cele mai afectate fiind in primul rand porumbul si floarea soarelui, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"Pe zone, cele mai mai afectate sunt sudul tarii, nordul Moldovei, in Botosani. Pe mine ma socheaza ca, desi am pus la dispozitie apa sa poata fi irigata o suprafata totala de 385.000 de hectare (au fost umplute cu apa canalele de irigatii, n.r.), mai putin de o treime din suprafete au beneficiat de irigatii", a precizat ministrul Agriculturii, scrie News.ro.

Insa sistemul de irigatii nu acopera toate suprafetele afectate de seceta. Mai mult, Irimescu nu exclude ca suprafetele afectate de seceta sa fie si mai mari de atat, avand in vedere ca nu se stie cat va mai dura aceasta perioada fara ploi. Ministrul Agriculturii spune ca fermierii se plang de tarifele mari pe care trebuie sa le pateasca pentru apa folosita la irigat si, implicit, a energiei electrice consumate in acest scop.

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) este institutia care impune aceste tarife la apa pentru irigat.De asemenea, agricultorii vor beneficia de o schema de minimis de 30 milioane lei, prin care vor fi acordate subventii pentru energia electrica folosita la irigatii. In Romania exista 9,3 milioane hectare de teren arabil.

Sursa foto: Visionsi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri