Producatorii agricoli din Romania vor putea primi noi despagubiri de la Comisia Europeana pentru nevanzarea a pana la 3.000 de tone de fructe si legume proaspete, din cauza embargoului impus de Rusia Uniunii Europene, a anuntat marti Ministerul Agriculturii.

Comisia Europeana a prelungit masurile de sprijin exceptional cu caracter temporar suplimentar pentru producatorii din sectorul fructe si legume, ca urmare a prelungirii embargoului impus de Federatia Rusa produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, conform News.ro.

“Cantitatea maxima de produse repartizata Romaniei este de 3.000 tone. Masura pentru care se acorda sprijin financiar este retragerea de pe piata”, arata un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Sprijinul financiar se va acorda pentru 1.500 tone de fructe - mere, pere, prune, fructe de tip baca, struguri de masa proaspeti, piersici si nectarine - si pentru 1.500 tone de legume - rosii, castraveti, morcovi, varza alba si varza rosie, ardei gras, conopida, broccoli, ciuperci din genul Agaricus.

„La propunerea Organizatiei Interprofesionale Prodcom legume fructe (OIPA), un solicitant poate beneficia de maximum 750 tone din cantitatea totala repartizata fiecarui sector, respectiv legume/fructe”, precizeaza ministerul.

Termenul limita de solicitare a retragerilor de pe piata este 15 septembrie 2016 pentru legume si 15 octombrie 2016 pentru fructe. Daca pana la 15 octombrie nu s-au solicitat cantitatile stabilite, pentru cantitatea ramasa disponibila pot fi depuse cereri de catre orice beneficiar, pana la atingerea plafonului de 3.000 de tone. Produsele si cantitatile au fost stabilite tinand cont de propunerile Organizatiei Interprofesionale Prodcom legume fructe (OIPA), dar si in urma analizei privind sprijinul primit de catre producatorii agricoli din sectorul fructe si legume in perioada 2014 - 2015 pentru aceste masuri exceptionale.

De asemenea s-a avut in vedere si recomandarea Curtii de Conturi Europene (ECA) cu privire la combaterea risipei alimentare si de a pune accent pe evitarea acesteia, printr-o proportie mare a produselor distribuite gratuit fata de cele distruse, precizeaza Ministerul Agriculturii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri