OTP Bank Romania a semnat conventiile cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondurile de Garantare, prin care fermierii care solicita finantari pentru efectuarea lucrarilor agricole pot obtine un avans de pana la 140% din valoarea subventiei pe suprafata pentru 2016, fara garantii suplimentare de la Fondurile de Garantare.

OTP Bank a lansat recent creditul pentru dubla prefinantare a subventiilor APIA, care este un nou produs de creditare destinat clientilor persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale si intreprinderi individuale care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol, conform News.ro.

”Spre deosebire de celelalte produse de acest tip existente pe piata, OTP Bank Romania le ofera clientilor sai posibilitatea de a accesa o suma ce reprezinta pana la dublul subventiilor de incasat, in baza adeverintei obtinute de la APIA. Astfel, unicitatea acestui produs de finantare consta in prefinantarea subventiilor pentru doi ani, doar in baza adeverintei emise de APIA, anul acesta”, arata banca, intr-un comunicat.
In cadrul acestei facilitati, OTP Bank Rom� nia finanteaza platile cuvenite din Schema de Plata Unica pe Suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru inverzire si masurile compensatorii de dezvoltare rurala.

Agricultura continua sa ocupe o pozitie strategica in portofoliul bancii pe piata romaneasca.

”Creditul pentru dubla prefinantare a subventiilor APIA este o facilitate unica in acest moment in Rom� nia, prin caracteristicile specifice, respectiv prefinantarea subventiilor pentru o perioada de doi ani, inclusiv contributia proprie in cadrul proiectelor finantate prin Fonduri Europene”, a afirmat directorul directiei IMM din cadrul OTP Bank Romania, Roxana Hidan, citata in comunicat.

Profitul net al OTP Bank in Romania a crescut in primul semestru cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 5,1 milioane euro, sustinut de reducerea cheltuielilor operationale cu 10% si a provizioanelor cu 30%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri