Crescatorii de bovine care au incasat sprijinul din partea UE in 2015 vor primii bani in plus, dupa ce cuantumul pentru sprijinul cuplat din sectorul zootehnic a fost majorat cu sume cuprinse intre 88 si 93 de euro pe cap de animal, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), intr-un comunicat de presa.

APIA a informat ca vineri efectueaza plata diferentei rezultate ca urmare a stabilirii noilor cuantumuri pentru sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, specia bovine, categoriile bivolite de lapte, taurine din rase de carne si metisii acestora si vaci de lapte – Campania 2015, conform News.ro.

“Plafonul maxim de 113.356.500 euro, care se acorda pentru anul de plata 2015, pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, crescatorilor de animale din speciile prevazute la art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 219/2015 privind stabilirea sectoarelor, culturilor si speciilor de animale pentru care se acorda sprijin cuplat in perioada 2015 - 2020, repartizat astfel: 1.330.000 euro pentru specia bovine, categoria bivolite de lapte; 10.500.000 euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne si metisii acestora; 76.999.500 euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte", arata in comunicatul transmis de APIA.

Avand in vedere efectivul de animale eligibile rezultate in urma finalizarii controalelor administrative si la fata locului au fost stabilite noi cuantumuri. Astfel, noul cuantumul stabilit pentru bivolite de lapte este de 297 de euro pe cap de animal, cu 88 de euro in plus fata de valoarea stabilita anterior.

In ceea ce priveste taurinele din rase de carne si metisii acestora, cuantumul a ajuns la 1.322 de euro pe cap de animal, in crestere cu 91 de euro fata de vechea valoarea. Iar in cazul vacilor de lapte, crescatorii vor primi 93 de euro in plus pe cap de animal.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale in baza Legii 1/2004 cu modificarile si completarile ulterioare. Incepand cu 1 ianuarie 2007, APIA deruleaza fondurile europene pentru implementarea masurilor de sprijin finantate din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA).

Subventiile se acorda sub forma de plati directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare si Control (IACS) si in cadrul masurilor de piata pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC).
ste mai mult: adev.ro/oezazq

Sursa foto: Dudarev Mikhail/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri