Forta de munca si finantarea au fost cele mai mari provocari ale CAP Gurbanesti, o ferma de legume premium aflata la 60 de km de Bucuresti, lansata in 2009 de Florin Cojocariu, alaturi de sotia sa si cativa parteneri.

Florin Cojocariu, care va povesti in cadrul conferintei AgriFinance cum a reusit sa treaca peste cei mai grei ani din viata afacerii cu legume premium, precizeaza ca forta de munca nu inseamna doar zilierii si muncitorii necalificati, ci i-a fost foarte greu sa gaseasca un agronom bun si sa il plateasca pe masura.

De asemenea, CAP Gurbanesti a incercat sa obtina si fonduri europene, insa o piedica a fost lipsa profitului operational.

Un start-up agricol nu poate avea profit operational in primii ani, iti ia 2-3 ani numai sa pricepi ce faci.

Antreprenorul se asteapta de la un finantator sa gandeasca pe termen lung si sa nu isi doreasca recuperarea rapida a investitiei. Un plus ar fi ca finantatorul sa poata veni cu know-how si relatii comerciale, a mai precizat Cojocariu, care spune ca exploreaza acum posibilitatea de asociere cu alte cateva ferme intr-o cooperativa agricola.

Participa la joi, 10 noiembrie, la AgriFinance, pentru a invata cat mai multe din experienta lui Florin, dar si pentru a intra in dialog cu banci si consultanti de fonduri europene. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, va anunta la eveniment ce pachete de finantare pregateste statul pentru fermieri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri